Knjige i glazba

Čitanje pod zvijezdama

Skinite nekom zvijezdu s neba, makar ona bila iz knjige.
Već godinama se održava papirnata, verbalna, literarna, a ove godine i zvjezdana manifestacija „Mjesec hrvatske knjige“. Traje od 15. listopada do 15. studenoga  u knjižnicama, parkovima, trgovima i gradovima diljem Hrvatske.

Ove godine se namjerava ići do zvijezda jer je MHK posvećen astronomiji. Razlog tome je 400-ta obljetnica prvog korištenja teleskopa od strane srednjovjekovnog astronoma Galilea Galileija.

Knjige nose u visine

Početak manifestacije se svake godine održava u drugom hrvatskom gradu, a ovaj put je red na centar Istre, grad Pazin. Otvorenje će biti u podne u 12 sati, u Gradskoj knjižnici, koja ove godine obilježava 100. obljetnicu svoga utemeljenja.

Nakon toga imate cijeli mjesec prepun događanja, čitanja i druženja unutar i izvan knjižnica, od kojih je najzanimljivije „Čitajmo pod zvijezdama“ koje je 23. listopada, od 18 do 24 sata. Ti sati će biti posvećeni čitanju, pričanju i glumi pod vedrim nebom. Dopustite se uvući i biti uvučeni u svijet književnosti kroz literarne igre bez granica.

Za sve ljubitelje zvijezda, astronomije i svemirskih prostranstava održavat će se predavanja, radionice i izložbe u prostorima narodnih knjižnica, a i šire. Završni događaj će biti organizirane radionice za mlade astronome na Interliberu od 11. do 15.studenog.

Imate mjesec dana da doživite nešto drugačije, izađete iz kuća i knjižnica vani, a nakon toga i izađete iz svoje kože u neki lik iz knjige, pogledate u zvijezde i završite u mašti.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

She Book Club

Najbolji promotivni film o knjižnici snimili učenici Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina.

Gastronomija

Sudjelujte u Zvijezdinom nagradnom natječaju

Kultura

Upoznajte Jelenu Lengold, dobitnicu europske nagrade za književnost.

SheRULES

Legenda hrvatske glazbene scene govori za She.hr.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version