Crvena boja za sve koji žele naći ljubav

Nova godina je pred vratima, svi se uveliko pripremaju za najluđu noć, ali u ovom periodu ne može da izostane ni primjenjivanje raznih običaja.

Tradicija nošenja crvenog donjeg rublja seže još u srednji vijek, kada nije bilo dozvoljeno nošenje crvene odjeće. Tada se crvena boja povezivala s krvlju, đavolom i vještičjim čaranjem. Ali, ljudi su bez obzira na praznovjerja žudjeli za nošenjem crvene odjeće tijekom tamne zime, jer je crvena odjeća ujedno bila i simbol života i sunčeve energije. Tako je stanovništvo, u želji da izbjegne kazne, našlo savršenu alternativu: skrivali su crvene krpice ispod slojeva odjeće. Današnji običaj nošenja crvenog donjeg rublja na prelasku iz Stare u Novu godinu, koji se iz Španjolske proširio širom svijeta, je za sve one koji u Novoj godini žele naći ljubav.

Crvena boja, boja je krvi i vatre, povezuju se s ljubavi, strasti, željom, vrućinom, požudom, seksualnošću, osjetljivošću, romantikom, veseljem, snagom, vodstvom, hrabrošću, bijesom, opasnosti, zlobom, snagom volje, gnjevom, stresom, akcijom, odlučnošću.

S druge strane, žuti veš oblače lovci na karijeru, odnosno oni koji žele više novca nego u prethodnoj godini.

Dizajnerica Ivana Bičanić na samom kraju ove godine, odlučila je jednoj od vas pokloniti predivnu crvenu torbicu. Njene klijentice, „Chic IB bags“ žene, su prije svega svoje, a onda, razigrane, vesele, jednom riječju – opijene životom…

Torbica čeka svoju novu vlasnicu.

Pravila su jednostavna:

  1. U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #crvena
  2. Lajkate našu Facebook stranicu i Instagram profil 
  3. Sharing is Caring – ne zaboravite podijeliti objavu, postavke na javno
  4. Tagirajte frendice
  5. Općenito, podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 11. siječnja, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Ljubica Lončarević.