Predstavljamo

Dan kada je prvi puta zavezana kravata

Academia Cravatica ove je godine obilježila 350. obljetnicu imenovanja kravate na dan kada se u povijesti dogodio preustroj konjaničke pukovnije Royal Cravates, u sadašnjosti na dan 20.05.2017.

Academia Cravatica ove je godine obilježila 350. obljetnicu imenovanja kravate na dan kada se u povijesti dogodio preustroj konjaničke pukovnije Royal Cravates, u sadašnjosti na dan 20.05.2017.

Tristo pedeset godina kasnije, na važan povijesni datum 21.06.2017. (dan ljetnoga solsticija) i na dan kada je kralj Luj XIV. prvi puta zavezao kravatu – čin koji je oslikao francuski slikar Henri Testelin – Academia Cravatica predstavlja video materijal tih značajnih događaja koji su kravatu još jednom predstavili svijetu kako bi jasno promovirali njene simboličke vrijednosti, a Zagreb potvrdili kao prijestolnicu kravate.

 

Počasnim ”hodom za kravatu” već osmu godinu zaredom, a u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, Kravat – pukovnija održava smjenu straže na Trgu Sv. Marka i u užem središtu grada, podsjećajući time na povijesni značaj Hrvata u Tridesetogodišnjem ratu, nakon čega se dogodilo imenovanje kravate, odnosno rupca (šala) koji su vojnici Kravat-pukovnije nosili vezanog oko vrata.

350-tom obljetnicom ovih važnih događanja Academia Cravatica promovira simboličke vrijednosti kravate te podsjeća na to kako je kravata (rubac), imenovana po Hrvatima, bila prihvaćena na francuskom dvoru i time ušla na velika vrata u svijet mode i tu se zadržala do današnjih dana. Iako je doživjela mnoge transformacije, ostala je važan modni detalj koji promovira temeljne vrijednosti društva. Spona Hrvatske i svijeta je upravo kravata (rubac) koja se koristi kao simbol vezivanja i odanosti.

 

Ne propustite

Uncategorized

U suvremenoj reinterpretaciji ljubavne priče potekle iz tradicije hrvatskog naroda prema kojoj su djevojke svojim zaručnicima-vojnicima vezivale oko vrata crveni rubac, odlično su se...

Dizajn

Ovaj univerzalni simbol muškog odijevanja stoljećima predstavlja sinonim otmjenosti i elegancije.

Fashion report

Osvoji crveni kožni etui za kartice.

Fashion report

Zabavna kolekcija koja podsjeća na školske klupe.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version