Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Darkove krafne iz pećnice

A ako volite pripremati i jesti muffine i cupcakeove, ovo će biti savršena slastica.

Ako se spremate raditi krafne, možda imamo nešto bolje ili bar s manje ulja za vas. A ako volite pripremati i jesti muffine i cupcakeove, ovo će biti vaša nova, savršena slastica.

Recept smo našli i preuzeli od našeg prijatelja Darka Kontina koji je prilagodio recept i čije nas fotografije mame iz članka.

„Jedina promjena u receptu koju sam napravio bila je korištenje previše kakaa u receptu i premalo i još k tome krive crvene boje, pa su mi krafne ispale tamnije od očekivanog. Naznake crvene je bilo, ali tek kad sam zagrizao u njih“ , kaže nam Darko. No, to nije umanjilo njihovo okusno savršenstvo.

Sastojci

  • 175 ml mlijeka
  • 1 čajna žlica octa
  • 170 grama oštrog brašna
  • 40 grama kukuruznog škroba (Gusnela)
  • 1 čajna žlica sode bikarbone
  • 2 čajne žlice kakaa
  • 1 prstohvat soli
  • 2 kom jaja
  • 65 grama maslaca
  • 100 grama smeđeg šećera
  • 100 grama smeđi kristalni šećer iz šećerne trstike
  • 50 ml biljnog ulja
  • 10 ml crvene boje

Upute

Izmjerite mlijeko i u njega dodajte ocat. Ostavite sa strane do upotrebe. U drugu posudu pomiješajte sve suhe sastojke osim šećera. Brašno, škrobno brašno, sodu, kakao i sol.

Odvojite bjelanjke iz dva jaja i mikserom ih istucite u snijeg.

Pomoću ručnog miksera u posebnoj posudi pomiješajte maslac sobne temperature i šećer. Miksajte ih sve dok ne dobijete kremastu smjesu. Zatim dodajte ulje, žutanjke od dva jaja i po želji okus vanilije. Dodajte i crvenu boju u ovom postupku. Dodatnim miksanjem sjedinite sve sastojke.

Izmjeničnim i postepenim dodavanjem u crvenu smjesu umiksajte brašno i mlijeko. A na kraju rukama i kuhačom ručno i lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Biskvit za američke krafne ulijte u kalup za američke krafne malo iznad polovice. Kalup može biti teflonski ili silikonski. Po potrebi ih malo nauljite ako vam se zna lijepiti biskvit za njega.

Fotografija i recept Darko Kontin

Američke krafne pecite 20-25 minuta na 180-200 stupnjeva.

Glazuru radite pomoću krem sira, šećera u prahu i malo mlijeka za postizanje željene konzistencije glazure. Ja sam koristio 200 grama ABC krem sira, oko 400 grama šećera u prahu i oko 4-5 jušnih žlica mlijeka sam dodao da je glazura bila lijepo tekuća.

Pečene krafne do polovice umočite u glazuru te ih posipajte sušenim ružinim laticama. Poslužiti ih možete za nekoliko minuta kada glazura očvrsne. U slast!

Napomene

1. Darko je koristio tekuću crvenu boju. “Nažalost tek sam kasnije shvatio da je ona dosta slaba za žarko bojanje ovakvih biskvita. Naknadno sam radio jedne crvene muffine gdje sam koristio boju u prahu. Muffini su ispali žarko crveni zbog čega ako želite dobiti crvene krafne predlažem korištenje boje u prahu.”

2. “Koristio sam u dvije vrste kvalitetnijeg šećera kojeg sam imao kod kuće. Tako da ako ne koristite takav šećer slobodno oba zamijenite s bijelim kristalnim šećerom.”

Darkove recepte možete naći na blogu “Darkova Web Kuharica

Više

Gastronomija

One su male, ali se tope u ustima ”kao velike” – pijane mini krafne bit će hit ovih poklada, samo im pružite priliku.

Gastronomija

Krafne su omiljena poslastica u kojoj već više od tri stoljeća uživaju zaljubljenici u slatko diljem svijeta.

Gastronomija

Svako područje Hrvatske ima specifičnu gastro tradiciju.

Gastronomija

Pečeni kukuruz nije jelo za koje je potrebno pisati niti čitati recept.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.