Knjige i glazba

Dječaci crvenih očiju

Španjolski dečki u kiltovima i martama stižu u Zagreb.
Fuzija europskog folka, španjolskih, irskih i balkanskih korijena te ska, reggae disco i funk glazbe dolazi u paketu sa Dječacima crvenih očiju. Bend koji je prošle godine oduševio nekoliko desetaka tisuća ljudi na beogradskom Beerfestu je napokon u Zagrebu. Nastupaju u Močvari i to 23. ožujka, u okviru Ex-Yu turneje!

Los Ninos de Los Ojos Rojos na ovoj turneji u Hrvatskoj nastupaju samo jednom pa ako želite poskakivati dok oni s vatrenim ritmovima i crvenim očima praše s pozornice dođite u Močvaru.

Bend ima jedanaest članova koji nastupaju u kiltovima i martama, a prepoznatljivi su i po spajanju nespojivog te time stvaraju vlastiti i karakteristični zvuk. Neki ih povezuju s Gogol Bordellom ali oni na to kažu: "Polako ali sigurno, za sada je sve što smo napravili opravdalo naša očekivanja tj. interes publike. Možda ćemo uskoro izbaciti još neku obradu – po uzoru na "Moja mala nema mane“ i to nakon ove turneje po Hrvatskoj, Srbiji i BiH",  kažu crvenooki dječaci. I dodaju: "Jedino bitno je da uživamo u svirci i da nas publika prati.“



U nogama i rukama Los Ninos de Los Ojos Rojos mnogo je kilometara što potkrepljuje brojka od već 600 odsviranih koncerata u Španjolskoj i inozemstvu. Do sada su među ostalim nastupili na San Sebastian Film Festivalu, u Kraljevskom kazalištu u Lisabonu ali iza Gorana Bregovića na privatnoj zabavi u Meridi. Do sada su izdali tri albuma: Venga Enseguia, Hijos del humo i Lo veo todo claro.

Koncert počinje u 21:30, a ulaznice za "crvenooke" u prodaji  su od 22. veljače u klubu Močvara i na svim prodajnim mjestima Eventima diljem Hrvatske, po cijeni od 40 kn u pretprodaji te na dan koncerta u Močvari po 60 kn.




 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Istaknuto

Provjerite koje smo vam prekrasne plaže izdvojili!

Putovanja

Iako je flamenco vatreni ples Andaluzije, ponajbolje plesačice i plesače možete sresti baš u Madridu

Gastronomija

El Celler de Can Roca s trona svrgnuo danski restoran Nomu

Kultura

Osvoji kultni rock-horror roman napisan 1983. godine.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version