Zanimljivosti

Dobrotvorna aukcija Reto centra Zagreb

Dobrotvorna aukcija umjetničkih djela i sportskih rekvizita organizirana je s ciljem prikupljanja sredstva za izgradnju i opremanje kuće za rehabilitaciju i liječenja ovisnosti koja će biti prilagođena potrebama osoba na dugotrajnom liječenju ovisnosti.

Dobrotvorna aukcija Reto centra Zagreb, održat će se u zagrebačkoj slastičarnici Dolcinotti, na Trgu žrtava fašizma 14, 16.09.2023., s početkom u 18 sati. Dobrotvorna aukcija umjetničkih djela i sportskih rekvizita organizirana je s ciljem prikupljanja sredstva za izgradnju i opremanje kuće za rehabilitaciju i liječenja ovisnosti koja će biti prilagođena potrebama osoba na dugotrajnom liječenju ovisnosti. Budući da je kuća rehabilitacije i liječenja ovisnosti nedavno izgorjela u samo jednoj noći, trenutno je smanjen smještajni kapacitet za rehabilitaciju i liječenje ovisnosti u Reto centru Zagreb.

Ponuđena umjetnička djela autora: Ane Guberine, Željke Gradski, Nenada Marasovića, Darka Bavoljaka, Zvonimira Mihanovića i brojni drugih, pružit će priliku ljubiteljima umjetnosti da se nadmeću za jedinstvene slike. Ova aukcija spaja sport, umjetnost i humanitarni rad kako bi podržala važnu inicijativu i pomogla potrebitima. Svi radovi koji ne budu prodani tijekom aukcije, bit će izloženi na trajnoj prodaji u slastičarnici Dolcinotti. Aukcija je zamišljena ne samo kao mjesto prodaje umjetnina, već i mjesto susreta umjetnika s građanima grada Zagreba, mjesto gdje građani uz umjetnine mogu upoznati i lice koje stoji iza njih.

Slastičarnica Dolcinotti

Reto centar djeluje 30 godina u Republici Hrvatskoj na području intenzivne rehabilitacije od ovisnosti i mentalnog zdravlja, tretmana trudnica i majki s problemom ovisnosti bez odvajanja od djeteta, na području prevencije rizičnih ponašanja mladih i socijalne isključenosti navedenih ranjivih skupina. Do danas su pružili smještaj u rezidencijalnom tretmanu terapijske zajednice Reto centar ukupno 8527 osoba.

Trenutno, na području Grada Zagreba i Splita pružaju sveobuhvatnu skrb i zadovoljavanje životnih potreba za 160 osoba navedenih ranjivih skupina.

Ciljevi istoga su:

  • Promicanje, organiziranje, unapređivanje i razvoj integrativne skrbi psihosocijalno ugroženih osoba s problemom ovisnosti;
  • stvaranje adekvatnih i primjenjivih zakonodavnih procedura, javnih politika i provedbenih mjera koje osiguravaju punu zaštitu ljudskih prava, manjinskih i marginaliziranih društvenih skupina, s osobitim naglaskom na njihovoj zaštiti od svih oblika nasilja i diskriminacije;
  • stvaranje adekvatnih i primjenjivih zakonodavnih procedura, javnih politika i provedbenih mjera koje osiguravaju uvjete za cjelovito izobrazbu mladih prema njihovom aktivnom sudjelovanju u društvu;
  • podizanje svijesti i aktivnosti o smanjenju otpada i povećanje obima recikliranja kao i promicanje ekološkog upravljanja otpadom radi umanjenja pritiska na okoliš;
  • promicanje prava na zdrav život i resocijalizaciju osoba s poremećajem svih oblika ovisnosti;
  • razvoj, promicanje i implementacija novih metodologija u okviru tretmana ovisnosti i osnaživanja ranjivih skupina.

Foto: Šime Mračić/Promo

Ne propustite

Duh i tijelo

Oni koji su počeli pisati dnevnik zahvalnosti tvrde da usredotočenost na ono na čemu smo zahvalni pomaže prekinuti začarani krug negativnih misli.

Suncokreti na oblacima

Uvijek mi bude zanimljivo kako se po tim ženskim kavama često uzme jedna od neprisutnih prijateljica u usta.

Savjeti stručnjaka

Jedna prosječna četkica za zube može sadržavati preko 10 milijuna bakterija.

Duh i tijelo

Iako su burne misli i stres najveći krivac za nesanicu, veliki utjecaj ima i hrana koju jedemo prije spavanja.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version