Trendovi

Dogodine šoping u Arena Centru

Novi trgovačko-zabavni centar u Zagrebu otvara se krajem 2010. godine.
Velebni trgovački centar prostirat će se na 62.000 četvornih metara, a imat će deset velikih zakupaca (anchor stores) i više od 200 trgovina manjih i srednjih veličina u kojima ćete moći zadovoljiti potrebu za kupnjom. Približno 10.000 četvornih metara otpast će na Ipercoopov hipermarket, a centar će sadržavati i devet projekcijskih dvorana u najmodernijem multipleks-kinu. Arena Centar trebao bi imati 3.500 parkirališnih mjesta – u podzemnoj garaži 3.000 i na nadzemnom parkiralištu 500.

Razvojem Arena Centra Lanište postaje novo urbano središte jugozapadnog dijela hrvatske metropole. Arena Centar svojim arhitektonsko-urbanističkim rješenjima upotpunjuje doživljaj prostora i prometnu funkcionalnost cijelog područja, uključujući i višenamjensku Arenu Zagreb. Projekt koji uključuje trgovačko-zabavno-poslovni kompleks i Arenu stvara područje koje će biti prepoznato kao nova vrata Zagreba, pridonoseći tako stvaranju slike grada kao europske metropole jer će kompleks zbog bogatstva ponude postati novo društveno okupljalište.

Metropola dobiva novo gradsko središte

Između višenamjenske Arene Zagreb i trgovačko-zabavnog Arena Centra nalazit će se veliki trg s brojnim sadržajima: kafićima, restoranima, fontanama i zelenim površinama. Trg je ujedno i kohezivni faktor projekta i predstavljat će novo središte društvenog života i popularni meeting point za taj dio Zagreba.

Trgovačko-zabavni Arena Centar projekt je vrijedan 244 milijuna eura. Centar će se prostirati na površini od 175 tisuća četvornih metara, i to je prvi trgovački centar u Europi prilagođen osobama s invalidnošću. Riječ je o najvećoj stranoj investiciji za građevinski projekt u srednjoistočnoj Europi od početka svjetske financijske krize.

Glavni hrvatski grad tako će dobiti novi gradski centar koji će živjeti punim plućima dvadeset četiri sata dnevno, centar koji će predstavljati model razvoja za 21. stoljeće.


" alt="">

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Putovanja

Hrvatska nudi fantastična odredišta za one koji traže zimski odmor, a iz popisa najpopularnijih destinacija među domaćim i inozemnim putnicima možemo vidjeti da njezina...

Zanimljivosti

Smješten uz Jarunsko jezero, Chic Bar&More zrači toplinom i ugodom i neizbježno privlači prolaznike na Jarunu.

Zanimljivosti

Od 29. studenoga do 7. siječnja, najpoznatija i najljepša šetnica okružena visokim, gordim platanama, ugostit će ugostitelje i male obrtnike, koji će tom prelijepom...

Zanimljivosti

U suradnji sa SelectBox poklon paketima letjeli smo iznad metropole. Novi partner osim Zagreba pruža letove diljem Lijepe naše, tako da požuri i pokloni...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version