Neka i vašim zvučnicima odjekuju pjesme, prepustite se kiču koji je barem u ovo vrijeme dozvoljen, ljubite i budite ljubljeni, a povrh svega fino jedite i pijte!
Neka i vašim zvučnicima odjekuju pjesme, prepustite se kiču koji je barem u ovo vrijeme dozvoljen, ljubite i budite ljubljeni, a povrh svega fino jedite i pijte ovaj domaći punč!
SASTOJCI:
700 ml mlijeka
250 ml slatkog vrhnja
3 štapića cimeta
mahuna vanilije
1 žličica ribanog muškatnog oraščića
5 jaja
130 g šećera
1750 ml ruma
PRIPREMA:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Mlijeko i slatko vrhnje zagrijte do vrenja, dodajte cimet i prerezanu mahunu vanilije te pustite da se začini namaču.
Žumanjke istucite sa šećerom dok ne posvijetle. Smjesi od jaja dodajte nekoliko žlica toplog mlijeka i rum. Kad se smjesa temperira, polako dodajte ostatak mlijeka i vrhnja. Pospite sve muškatnim orahom i stavite u hladnjak preko noći.
Prije serviranja u punč umiješajte snijeg od bjelanjaka i sve dobro promiješajte.
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.