Drama Queen: Drag Queen

Stvarno nisam jedna od onih žena koju bi tko nazvao stručnjakinjom za modu i ljepotu. Ni ne pokušavam to biti. Mislim da je to jedna od najmanje bitnih stvari koje me općenito zanimaju, iako sam u svom životu imala zanimljivih modnih kombinacija i izričaja. I volim neke stvari nositi. Možda to nikad nisam pretjerano naglašavala, ali vrlo dobro znam što, zašto i kada nešto nosim. To bi se, moguće, moglo nazvati nekim stilom i unatoč i usprkos svemu, oduvijek sam se osjećala dobro u svojoj koži, pa bila ona i rastegnuta na gotovo sto kilograma.

Nikad nisam imala pretjeranu potrebu pokazivati dekolte, a guza je takva kakva je. Nisam nikad ni bila neki pretjerani ljubitelj minica. Veliki sam obožavatelj svih vrsta čarapica, od onih mrežastih preko onih dječjih… Tenisice obožavam, obožavam i čizme.

Zvuči dosadno?

U životu nisam uspjela povući crtu tuša, a da u konačnici ne izgledam kao da me netko pretukao. Ista stvar je i s puderima. S njima uvijek osjećam neku konstipaciju, dok ruž uredno pojedem ma koliko se on zvao trajnim ili inovativnim. Ostaje mi samo maskara! Ona je glavni alat u mojoj makeup rutini. I nikad mi nije palo na pamet ugraditi ekstenzije trepavica. Kod poziram, uglavnom ispada da se kreveljim…

Još zanimljivije?

Uzevši u obzir trenutnu situaciju i činjenicu da nisam inspirirana ama baš ničim, u želji da dođem do kakve ideje, danima sam surfala Instagram profilima, Pinterestima i sličnim modernim čudesima. Ah… Čak i pokušaji svih mojih fotografiranja moraju biti gotovi u 5 sekundi, jer nemam živaca sve namještati i prepravljati u sto filtera. Volim fleke i nesavršenosti.

No, teška srca priznajem –  ovih mi je influencera lagano dosta. Pa pijem kavu u dnevnom boravku, pa ja i moja kuhinja, pa moja spavaća soba… Pa malo glumim kuharicu, evo me, vježbam, pa me malo strah, pa ubijam dosadu… Ne znam zašto nema neke wc školjke u toj priči? Kunem vam se da bi mi na momente to bilo zanimljivije od različitih lajvova, poteza kistom ili od nekih modnih kombinacija koje sam odgledala.

Posebno me se dojmila ova debilana s jastucima. Pa, ono što s jastukom i remenom? Poanta je što? Kao ono doma smo i ne radimo ništa? Ma u kojem svemiru!? Mislim da se većina žena pošteno naradila unatrag četrdesetak dana.

O tome sam možda već pisala, ali modi izričaj nam diktiraju (većinom) Homići (ili kako ih moj Ruski Princ zove – Secesijske Tetkice) koji od nas žena uporno pokušavaju napraviti vješalice. Da vam ne pričam koliko je često teško, na primjer, pronaći neke normalne hlače. I užasavam se eventualnog modnog povratka hlača niskoga struka jer je teško u njih ugurati guzu i bokove! Preslikano u današnje prilike, sliči ukvasanom kruhu koji bježi iz neke posude!

Počinjem shvaćati i da nam makeup artisti guraju pod nos neke nove načine šminkanja koji od svake žene pokušava napraviti Drag Queen. Kike sam jednom pitala što je s tim obrvama i crtanjem tih nekih čudnih trokuta, a sad se sve više pitam i što je s tim (pre)crtanim usnama. Uopće neću govoriti o filerima. Mogla bih neke ljude i uvrijediti, ako jasno kažem što mislim, a to mi nikako nije cilj.

Nova moda je i stavljanje leća u boji. Odjednom svi žele imati plave oči, baš poput mojih, i poluotvorenih, lagano napućenih usnica zamišljeno gledati u daljinu…

Ne popujem ja nikome, već sam naglasila da nisam nikakav stručnjak, samo se pitam koliko si nesigurna kada ti sve ovo gore navedeno treba da se osjećaš dobro u svojoj koži. Da se osjećaš važno i posebno? Toliko truda za što?!

I, na koncu ako se uhvatim “domaćih” prilika, premala smo mi zemlja za toliki broj influencera, modnih ikona, pjevača, glumica i kuhara. Jednog dana ćete plakati za privatnošću, a neke od vas će i vlastita, naslikavana djeca prekoravati.