Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Drama Queen

Drama Queen: Muškarac je manje muškarac ako je muškarac u suknji!?

Volim muškarce u suknjama i čak su mi dvojica od njih bila i ostala savršeno seksi i nikad, ali nikad nisam dovela u pitanje njihovu muškost i tu privlačnu, macho energiju…

Nikad nisam mislila da ću se zamarati činjenicom da je netko muškarac u suknji ili žena u hlačama, ali – eto, dođe i to vrijeme kad se čovjek mora zabrinuti za vlastiti razum i pomisliti kako su svi ovi modni urednici i kritičari stvarno otišli k vragu. A da ne pričamo o tome da ne smije čovjek/žena/ONO obući istu stvar dva puta, a da se ne zapale mediji!

Naime, ja volim vidjeti pokojeg muškarca u suknji i čak su mi dvojica od njih bila i ostala savršeno seksi i nikad, ali nikad nisam dovela u pitanje njihovu muškost i tu privlačnu, macho energiju…

Pričam o dva glumca, pokojnom Seanu Conneryju i tako savršeno seksi liku iz moje omiljene i knjige i serije – Outlander,  Samu Heughanu. Posve je očito da imam tzv. soft spot za Škote! Ako neki Škot čita, neka se javi!

Naime, organizatori Brit Awardsa odlučili ukinuti podjelu izvođača u muške i ženske kategorije te od sada pa nadalje tu glazbenu nagradu dodjeljivati najboljim izvođačima neovisno o njihovom spolu. Odnosno, neovisno o njihovom rodnom identitetu. Naravno, to je opet prouzročilo lavinu komentara, ali označilo i podršku onim izvođačima koji su se odlučili deklarirati kao ONI.

Dodajmo k tome i činjenicu da se, ne tako davno, na naslovnici slavnog Voguea pjevač Harry Styles pofotkao u haljini, a u vezi je s jednom divnom damom! Glumac Billy Porter te reper Lil Nas X redovito spadaju u kategoriju muškarac u suknji. (Za)pitat ćemo se – pa, gdje je problem!?

Neka se ljudi oblače kako hoće i deklariraju i kao vanzemaljci.

Zašto nas to toliko smeta?

I, što znamo o povijesti mode?

Vratimo se malo na nas emancipirane ženske, pa se prisjetimo kako je tek negdje sredinom 20. stoljeća postalo društveno prihvatljivo biti žena i nositi hlače. Zamislite, čak i kad sam pomišljala na vlastito vjenčanje, prije sam se vidjela u fraku nego li napirlitana u bijelom, što je mom tadašnjem partneru bilo apsolutno neshvatljivo i neprihvatljivo. Ja se, vidite, nikad nisam vidjela u nekoj takvoj haljini niti sam ikad, ali doista ikada, pomislila na vjenčanicu. I totalno sam straight, a moju frizuru su unatrag dvadesetak godina komentirali mnogi. Od mog oca, šogorice, prijateljica pa i bivših partnera. Zašto kratko? Zašto toliko kratko? Zašto ne pustiš kosu?

Da ne pričam o činjenici da ostavljam dojam lezbe…

Čini li me duga kosa više ženom? Ne. Apsolutno ne. Čini li me haljina više ženom? Ne i opet ne!

I kako ću se deklarirati? Pa, valjda kao čovjek! Po mogućnosti dobar, dobar čovjek.

Vratimo se u prošlost.

Kako su se oblačili, primjerice stari Egipćani ili stanovnici drevnog Rima? Haljine! Faraoni su nosili suknje, a njihovo je platno bilo prošarano zlatom. Rimski senatori su odijevali dugu bijelu tuniku s grimiznom vrpcom koja se prebacivala preko lijevog ramena, ispod desne ruke, do struka. Početkom srednjega vijeka, s mnogobrojnim osvajanjima sa sjevera, u odijevanju su se javili novi elementi – hlače, haljetak s rukavima i cipele. A da ne govorimo o 14. stoljeću kada su muškarci nosili nešto što bi bilo najsličnije tajicama. A tek franjevci uz koje sam odrasla? Habit je prosto rečeno – haljina!

I gdje je onda problem muškaraca i haljina/suknji? Samo u našim glavama!

Više

Zanimljivosti

Proljeće nas je izmamilo sve van na terase i uživanje u proljetnom suncu, a subota se čini kao odličan provod na Tangerine x Mlinček...

Fashion report

Sunčane naočale su pouzdan i provjeren način kojim ćete dodatno istaknuti dozu stila vašem proljetnom izgledu.

Fashion report

Answearov Spring Black Friday do 15. travnja je savršena prilika za obnavljanje proljetne garderobe.

Trendovi

Jedna od najuspješnijih hrvatskih modnih dizajnerica Lana Puljić i njen brend Lokomotiva predstavili su najnoviju proljetnu kolekciju koja donosi svježinu proljetnih trendova uz naglasak...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.