Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Drama Queen

Drama Queen: Priznajem, nisam uspjela

Nisam uspjela. Mislim da je svakom čovjeku teško priznati da nije uspio.

Znate, ja zapravo i nemam neki plan kad sjednem u tišini i krenem pisati kolumnu. Sve nekako dođe spontano i pomalo terapeutski. Nekad mi se čini da moji prijatelji žele da napišem kakav osvrt na njihove probleme. Kao da onda uspiju sagledati stvari iz drugog kuta. I nekad mi stvarno nije jasno kako neki od njih još razgovaraju sa mnom, kako me još uvijek vole i podržavaju nakon što sam im, barem sto puta, ukazala na njihove gluposti i isto toliko puta im rekla da su budale.

Našla sam negdje na istraživanje s Harvarda koje je pokazalo da “izbacivanje” najdubljih osjećaja i emocija na „papir“ poboljšava opće psihičko, a time i fizičko stanje osobe. Istraživanje je provedeno na pacijentima oboljelima od raka.

Ne želim pisati o američkim izborima kojim nas bombardiraju s dalekovidnica i portala. Ne vidim u kojoj mjeri je to toliko važno hrvatskom čovjeku da bi ga se zadnjih tjedan dana opsjedalo i izravnim prijenosima. Pa, mi smo i tako nebitni u svemiru i dotične Amerikance zaboli ona muška stvar kako je nama. Diviti se Kamali Harris, a imali smo i premijerku i predsjednicu? I nisu nam bile dovoljno dobre. Ne shvaćam tu potrebu da zamaramo puk takvim informacijama kao i informacijama o oboljelima i umrlima. Čemu ta prebrojavanja dok, doslovno, svakom minutom pokazujemo da nas boli ona muška stvar za druge.

Možemo li, recimo, prebrojati bolnice i navesti godine njihove gradnje? A sve smo starija nacija i trebat će nam samo starački domovi i bolnice. Trebat će nam samo medicinske sestre, njegovatelji i doktori.

Nakon mene, potop! Priznajte!

Nisam uspjela. Mislim da je svakom čovjeku teško priznati da nije uspio. A ja sam samo željela da se konačno prestanem čuditi ljudima i da u nevjerici, poput ribe, otvaram usta i blejim u pojave oko sebe. Posve neuspješno. I ne znam kako ljudima reći, općenito, da je nešto totalno „previše“ i da bi se trebali malo pritajiti?

Kako im to reći, a ne zaraditi neprijatelja?

Politički pamfleti, pobune protiv maski, napadi na one koji ne nose maske, nazivanje ostataka svijeta ovcama, dok ste i sami ovce, davanje nesuvislih izjava, samohvala, samopromocija, stvaranja vlastitog kulta ličnosti, influencanja, preko naslikavanja sisa, guzica i djece? Koji je stvarni cilj?

Kako ljudima objasniti da je sve to posve nepotrebno i da ništa ne postižu? Djeca koja odrastaju misleći da su posebna dok ih roditelji svakodnevno maltretiraju snimanjima? Što kada odrastu i shvate da su prosječni u, ama baš, svemu? Što kada za desetak godina shvatite da je bilo glupo toliko pokazivati sise i da sisa i guzica, u kadru, ne znače sadržaj i da ne nudite ništa nikome – osim možda povod za drkicu kojem uspaljenom, usamljenom papku? Dobro, možda i to spada u dobra djela.

Kad bolje razmislim, moguće da se ljudi osjećaju bolje kada im na društvenim mrežama stižu pomalo besmislene poruke. Možda je to njihova terapija. Možda se tako rješavaju stresa i napetosti. Tko će ga znati? Možda sam ja promašila temu i metu i možda beljezgam nesuvislo…

Razmišljate li kada što će biti s vama kada ostarite? Kada sva ta šminka, haljine, cipele i ostalo postane nevažno? Kada djeca odu svojim putem i ostave vas same, stare i bolesne?

Zašto još jednom ne probati, opet kažem! Meditirajte, molite se Bogu, Alahu, Jahvi, Budi ili kome već, vježbajte, kuhajte… Radite nešto pametno i ugasite Internet. Odmorite se od svega, pa i od mene.

Više

Suncokreti na oblacima

Bojim se uopće i pomisliti kako je sve manje pravih prijateljstava ili ih možda čak gotovo više i nema.

Suncokreti na oblacima

Godina borbe, neizvjesnosti i godina s postavljenih barem 1000 pitanja na koja niti dan danas nisam dobila odgovore.

She Book Club

Ovaj priručnik za uspjeh nije samo za poslovne ljude, već za sve one koji se osjećaju tjeskobno i preopterećeni obvezama.

Suncokreti na oblacima

Nekad pomislim, što te život više lomi toliko si jači, više si otporniji...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.