Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Dvadeset tisuća stabala za bolje sutra!

Povodom Svjetskog dana kave, danas, 1. listopada, Julius Meinl daruje svakoj ispijenoj šalici omiljenog napitka novo značenje.

Svi smo dio promjene, a zajedno možemo postići mnogo, osobito kada je u pitanju očuvanje planeta. Povodom Svjetskog dana kave, danas, 1. listopada, Julius Meinl daruje svakoj ispijenoj šalici omiljenog napitka novo značenje.

Naime, svjetski poznati proizvođač premium kave i čajeva u jedinstvenom partnerstvu s ekološkom aktivističkom organizacijom, Institutom Jane Goodall, posadit će tisuće stabala u Tanzaniji, jednoj od regija iz koje nabavlja kavu, u ime ugostiteljskih partnera koji svojim gostima poslužuju Julius Meinl kavu iz održivih izvora.

Znate li da će jedno stablo tijekom jednog desetljeća apsorbirati 60 kilograma ugljika? Uključujući sadnice iz prošlogodišnje suradnje Julius Meinl i Institut Jane Goodall posadit će 20 tisuća stabala koja će do 2032. apsorbirati milijun kilograma ugljika!

Suradnja koja donosi promjene

Vizija Jane Goodall planetarno je postala poznata kroz njen predani rad s čimpanzama.

Cilj projekta pošumljavanja Instituta Jane Goodall je podići svijest o dugotrajnim posljedicama krčenja šuma – svake godine se uništi 4,7 hektara s dugotrajnim posljedicama. Netaknute šume daju energiju, vodu i kisik, štite od prirodnih katastrofa i bitna su staništa za milijune različitih životinjskih i biljnih vrsta.

Naši kupci mogu nastaviti uživati ​​u kavi koju vole, dok mi nastavljamo ulagati u održivije metode, materijale i procese kako bismo bili sigurni da radimo pravu stvar za naš planet”, poručuju iz tvrtke Julius Meinl.

”Mali, ali značajni koraci” slogan je na kojem se temelji plan održivosti tvrtke Julius Meinl. To je posebice vidljivo u projektu Colombian Heritage koji podržava uzgajivače kave u suočavanju s izazovima klimatskih promjena. Uz redovita Izvješća o održivosti koja prate napredak i smjer, već za ovu jesen Julius Meinl najavljuje nove, značajne korake u stvaranju bolje i održivije industrije kave.


Darujemo jednu čitateljicu paketom proizvoda.

Pravila su jednostavna:

  • Kako biste sudjelovali u darivanju, u komentare ispod, na webu napišete #kava
  • Za one koji imaju problema, priznat ćemo i prijave na našem Facebooku
  • Pratite nas putem društvenih mreža Facebook , Instagram i YouTube
  • Možete se prijaviti samo jednom
  • Preporučite nas prijateljima, komentirajte… Vaše nam je mišljenje važno!
  • Ako imate problema s prijavom, proučite https://she.hr/kako-sudjelovati-u-nasim-darivanjima/

Prijave primamo do 7. listopada točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Katarina Sremec Treščec

Više

Gastronomija

Osim što će vas na dulje staze napuniti energijom, ti napitci će vaš organizam opskrbiti i zdravim nutrijentima.

Gastronomija

Što kažete na kave s aromom sočne maline i pečenog lješnjaka?

Gastronomija

Za 160. godišnjicu osnivanja tvrtka Julius Meinl predstavila je najfiniju bečku kavu 1862 Vienna s nagrađivanom recepturom.

Gastronomija

Druženje uz vruću šalicu kave i božićne kolačiće, topli zagrljaji, želje i smijeh najljepši su kada se osjeti atmosfera lampica i čarobnih blagdanskih aroma.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.