Knjige i glazba

Energy Union – projekt za mlade

Ovog vikenda ne propustite poslušati Coldcut i Martyna u Zagrebu
Energy Union je projekt osmišljen s ciljem poticanja mladih, ali i donositelja odluka, na usvajanje ideje inteligentne energije. Inteligentna energija znači očuvanje energije, te njenu proizvodnju iz ekoloških i obnovljivih izvora.

Projekt će tijekom 2009. i 2010. posjetiti 24 grada u 12 europskih zemalja, a u Hrvatskoj će biti predstavljen 13., 14. i 15. svibnja. Bogat glazbeno-vizualni program s nastupom legendarnog Coldcuta, te trenutačno jednog od najpopularnijih producenata na sceni, Martyna, održat će se 14. svibnja u klubu Boogaloo u Zagrebu, a samo dan kasnije i u Stereo Dvorani u Rijeci. Osim večernjeg programa, u Zagrebu će se održati i dnevni program s okruglim stolom na temu "Budućnost je obnovljiva", te informativnim programom na Gornjem gradu.



Prvi dan programa, u četvrtak 13. svibnja, ideja inteligentne energije promovirat će se putem dnevnog besplatnog programa koji će se održati na Gornjem gradu u prostoru čekaonice uspinjače, te na samom Strossmayerovom šetalištu, a osim Gridio interaktivne instalacije i Energy Union info štanda, u sklopu programa će nastupiti i confusion DJ-i, te Matt Black iz Coldcuta.

Drugi dan, u petak 14. svibnja, u dvorištu Matice Hrvatske od 17 do 22h održat će se okrugli stol u organizaciji Zelene Akcije – nevladine udruge za zaštitu okoliša i članice Friends Of The Earth International, na kojem će predavanje održati brojni predstavnici institucija i vlasti. Ulaz je besplatan.

U večernjem dijelu programa će u klubu Boogaloo nastupiti legendarni londonski duo Coldcut, te jedan od trenutačno najtraženijih imena svjetske scene elektronske glazbe, Martyn. Uz glavne goste nastupit će i confusion DJ-i, te Breakalicious kolektiv koji se nakon mnogo godina opet sastaje u originalnoj postavi. Za vizualizacije će se pobrinuti 4YourEye iz Beča, kojemu će se u live visual jamu pridružiti i sam Matt Black iz Coldcuta, te VJ ~polygon iz Zagreba. Cijena ulaza je 35 kuna u pretprodaji (klub Boogaloo, Prostor, Mesnička 5 i Kingston, Radićeva 3) i 45 kuna na blagajni kluba.

Treći dan, u subotu 15. svibnja, pod organizacijskom palicom masa:krua, program se seli u riječki klub Stereo, gdje će uz Coldcut i Martyna nastupiti i domaćini, masa:kru DJ-i & VJ-i. Cijena ulaza je 35 kuna u pretprodaji (Dallas Music Shop, Splitska 2a) i 50 kuna na blagajni kluba.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Dobar posao

Trebamo se zapitati, zašto je Einstein gotovo svakodnevno svirao violinu, zašto kirurzi tijekom operacija slušaju Mozarta, zašto je Papa Benedict svirao Bacha na klaviru,...

Duh i tijelo

Korisni savjeti kako preživjeti napete dane.

Zanimljivosti

Novi singl poznate glumice, pjevačice i favoritkinje showa "Ples sa zvijezdama".

Zanimljivosti

TP Vision predstavlja nove verzije svojih Philips Fidelio premium ANC slušalica za postavljanje preko uha i vrhunske TWS bežične ANC slušalice lansiranjem novog modela...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version