Beauty report

Frizure s dodirom sreće i dobrote

Paulove frizure krasile su mnoge naslovnice vodećih svjetskih časopisa a i danas njegov rad živi kroz njegovog sina i poslovnog partnera Johna Paula DeJorie.

Za nas stvarati proizvode za njegu kose najviše kvalitete nije dovoljno. Paul Mitchell nije samo jedna u nizu kompanija koje se bave uljepšavanjem, već je posvećena tome da učini Svijet boljim i ljepšim mjestom. Bili smo prva kompanija na području ljepote koja se 1980. godine pobunila protiv testiranja na životinjama i koja je svojim humanitarnim radom postavila visoke standarde darivanja u našoj branši. U svemu što radimo vodi nas posvećenost brizi za ljude i planet.“ Ovo su riječi osnivača kompanije Paul Mitchell, a slogan „Look behind the bottle“ postao je prepoznatljiv, jer njihova je poruka autentična baš kao i kvaliteta proizvoda.

Paul Mitchell, jedan od osnivača ove kompanije, i sam frizer, smatrao se vizionarom. „Oslobodio“ je žene od uvijača za kosu i antipatičnih haubi te u proizvode za kosu po prvi put ubacio sastojak – awapuhi đumbir. Paulove frizure krasile su mnoge naslovnice vodećih svjetskih časopisa a i danas njegov rad živi kroz njegovog sina i poslovnog partnera Johna Paula DeJorie.

I John Paul De Joria imao je istu viziju kao i njegov prijatelj Paul, pa 1989. godine postaju partneri Zaklade za očuvanje kišnih šuma te sudjeluju u pošumljavanju, a plan im je do kraja ove godine zasaditi 500.000 stabala. Prije 15-ak godina osnovali su AIDS zakladu za pomoć oboljelim frizerima, a vrlo su aktivni i u pomoći ugroženim indijanskim plemenima.

Upravo John Paul De Joria pripada prvoj generaciji Amerikanaca poduzetnika, filantropista koji je uvijek naglašavao da uspjeh treba dijeliti s drugima. Potpisao je 2011. godine „Povelju o darivanju“ čiji su autori Bill Gates i Warren Buffet te osnovao svoju zakladu kao bazu za humanitarne aktivnosti koje podržavaju ključne vrijednosti ove kompanije: održivost, društvenu odgovornost i prijateljski odnos prema životinjama.

Kako bi bili sigurni u kvalitetu biljaka koje se nalaze u sastojcima njihovih proizvoda, 1983. su otvorili samoodrživu farmu na Havajima gdje se uzgajaju biljke koje koriste u proizvodnji. Dobitnici su i prestižne nagrade „Humanitarian Award“ za etički tretman životinja koju su dobili od People magazina.

Osim što imaju visoko razvijena etička načela poznati su i kao veliki inovatori. U nekim proizvodima krije se i meksička agava, a prošle godine su u svoj proizvod Ultimate color repair koji čuva bakrene boje uveli drevnu žitaricu kvinoju, jer su istraživanja pokazala da žitarice proizvode protein nalik sastavu građe kose.

Iz runa novozelandske ovce patentirali su proizvod, koji jedini na tržištu djeluje na unutarnji i vanjski dio korteksa i kutikule. Razvili su i cijelu liniju preparata s čajevcem koja će vas oduševiti jer osim što se radi o šamponu s kojim se možete i otuširati, on nakon upotrebe hladi i kosu i tijelo pa je „must“ tijekom ljeta.

Sredinom prošlog stoljeća bio je običaj da se šamponi nanose dva puta, no Paul Mitchell mijenja tu filozofiju i preporučuje nanošenje šampona samo jednom. Osim što se povećala učinkovitost u salonima, manje se zagađivao okoliš, trošilo se manje vode i manje energije. Isto tako prije se balzam nanosio na kosu i stajao je barem 5 minuta nakon čega se ispirao s kose, dok Paul Mitchell The ConditionerTM djeluje odmah i to bez ispiranja.

U Hrvatskoj se Paul Mitchell proizvodi mogu pronaći u zagrebačkom Head Office by Paul Mitchell frizerskom salonu, u Petrovoj 184, gdje će vam hair stilistica Mateja Lopac sugerirati najbolji proizvod za vašu kosu, a za ove rane proljetne dane izdvojila je sjajan proizvod koji čuva obojenu kosu.

Ultimate color repair – šampon s dodatkom drevne žitarice kvinoje. Ona je najjači antioksidans i sadrži aminokiseline važne za stvaranje proteina u kosi. Budući da ovaj šampon reparira kosu, ona je zdravija, a sama molekula boje se kvalitetnije i dulje zadržava na kosi.

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Očuvanje zdravlja i prevencija bolesti započinje znanjem, ali neophodna je primjena znanja i zaštitnih ponašanja.

Beauty report

Znate li koji će vas make up savjeti, odnosno greške, stajati deset godina života?

Brinimo jedna o drugoj

Pridružite se svojom podrškom, doprinesite zdravlju mladih i građana, promovirajte zaštitu spolnog i reproduktivnog zdravlja i stvaranje AIDS free generacije.

Savjeti i preporuke

Ovo su idealne frizure kad se trebate urediti u par minuta

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version