Volite ribu? ja obožavam. Evo jednog brzog, a jednostavnog načina kako pripremiti odreske lososa, na jednostavan i mediteranski način. Losos smo navikli gledati u raznim verzijama, a najčešće onu dimljenu, koju bi ja stavila u razne snack varijante poput kanapea ili bruschetta, ili čak ako imate sasvim friške odreske kao što su ovi moji, sirove u sushi varijantama. Ovdje se radi o svježim kotletima za koje će vam trebati nekoliko jednostavnih sastojaka i u nekoliko trenutaka imat ćete izuzetno profinjen, zdrav i ukusan obrok.
Potrebno:
4 kotleta lososa
(od oko 120 g)
5-6 žlica djevičanskog maslinova ulja
1 žličica suhe mediteranske mješavine
korica i sok jedne limete
sol, papar
100 g male zelene salate poput matovilca,
potočarke ili mini blitve
Kako pripremiti:
1. Losos operite i posušite kuhinjskim papirom. Pomiješajte maslinovo ulje sa sušenim mediteranskim začinima, koricom i sokom limete te paprom i soli. Svaki odrezak premažite marinadom. 2. Losos pecite na roštilju ili na grill tavi, sa svake strane po pet minuta, pritom ga povremeno premazujte pripremljenom marinadom. na kraju pečenja po potrebi još posolite. 3. Operite salatu po želji, ili matovilac, kao u ovom slučaju, protresite i ocijedite. Pomiješajte ulje sa solju i sokom limete. Salatu prelijte pripremljenim dresingom pa nju položite pečeni losos. Poslužite uz topla peciva ili s baguetteom.
Just Good Food
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.
You must be logged in to post a comment Login