Kultura

Gavranfest u Slovačkoj od 23. do 27. veljače

Gavranfest, kazališni festival na kojem se izvode isključivo drame i komedije hrvatskog književnika Mire Gavrana, ove će se godine održati četvrti put zaredom u slovačkom gradu Trnavi od 23. do 27. veljače priopćio je Presscut.
Gavranfest, kazališni festival na kojem se izvode isključivo drame i komedije hrvatskog književnika Mire Gavrana, ove će se godine održati četvrti put zaredom u slovačkom gradu Trnavi od 23. do 27. veljače priopćio je Presscut.<br />
Taj jedinstveni europski kazališni festival od 2003. organizira kazalište Jana Pallarika od ove godine je postao međunarodni, jer na njemu sudjeluju kazališta iz pet zemalja Slovačke, Austrije, Češke Poljske i Hrvatske koji će izvoditi Gavranova djela.

Ove godine selektor festivala je Emil Nedielka, ravnatelj Kazališta Jana Palarika, a otvara se predstavom "Papučari" u izvedbi Teatra Gavran. Ostale predstave koje će se prikazati u Trnavi su "Sve o ženama" u produkciji praškog Kazališta Studio dva, "Sve o muškarcima" krakovskog Teatra Ludowy, "Zaboravi Hollywood" Teatra Brett iz Beča i "Tajna Grete Garbo," Kazališta Jana Pallarika iz Trnave u Slovačkoj.

Gavranova djela do sada su prevedena na 32 jezika. Njegove drame i komedije imale su preko 180 kazališnih premijera diljem svijeta koje je vidjelo više od dva milijuna gledatelja, dok su mu knjige tiskane u više od 120 izdanja u zemlji i inozemstvu.

(Hina)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version