Knjige i glazba

Giannijevo veliko srce

Još jedan izniman humanitarni koncert Ive Gamulina Giannija.
Talijanska pjevačka diva Ana Oxa potvrdila je nastup na humanitarnom gala-koncertu Ive Gamulina Giannija 25. studenog, bila je jedna od vijesti kojima se posljednjih dana počeo najavljivati veliki projekt hrvatskog Bocelija.

No nije to jedino što se događa u karijeri našeg sve poznatijeg glazbenika. Uskoro mu izlazi u Dallas Recordsu DVD s CD-om "Ivo Gamulin Gianni i prijatelji: Ljubav to si ti – live". Riječ je o snimci prošlogodišnjega koncerta kada su mu gošće bile Radojka Šverko, Doris Dragović, Valentina Fijačko, Kaliopi te glumica i pjevačica Leonora Surian, a koji je također bio humanitarnog karaktera, za pomoć SOS Dječjem selu.

Kako je uopće  došlo do suradnje s Annom Oxom?

– Nijedan korak, nijedan susret u našim životima nije slučajan. Toliko sam se puta našao u situaciji da se zapitam zašto mi se nešto događa, ali se uvijek nakon nekoliko mjeseci ili čak godina pokazalo da se ta i takva situacija dogodila s nekim razlogom. Doista, sve ima svoj smisao i netko upravlja našim životima. Susret s Annom također nije bio slučajan. Poznanstvo s makedonskim glazbenikom Darkom Dimitrovim, koji je radio aranžman za pjesmu „Daj mi jedan razlog“, bilo je ključno. Upoznao me s njenim velikim prijateljem Arditom, preko njega je dobila moj album „Ljubav to si ti“ i poruku da želim s njom nastupiti na humanitarnom koncertu za udrugu Debra. Odgovor je stigao jako brzo, u obliku poziva da dođem u Milano kako bismo se upoznali i dogovorili pojedinosti. Taj ću susret uvijek pamtiti.

Humanitarac na djelu

Kada je kao 18-godišnjak 1989. godine stigao u Zagreb, Ivo Gamulin Gianni nije razmišljao o karijeri opernog tenora. Pomalo povučen, s djetinjstvom koje je prožimao utjecaj Katoličke crkve, upisao je teologiju. Mislio je postati vjeroučitelj, ali se javio i na oglas za audiciju za crkveni zbor Palma. U pravi trenutak, jer baš su trebali tenora.

Ivo Gamulin Gianni uvijek pazi da od njegova rada imaju koristi i oni kojima je potrebna pomoć drugih. Otud i suradnja s udrugom Debra, društvom oboljelih od bulozne epidermolize

– Često se odazivam humanitarnim akcijama i volim darovati dio sebe. To me čini sretnim. Prvi sam se put susreo sa udrugom Debra na snimanju reklame s Ivanom Balićem i Leonorom Surian, za humanitarni telefon kojim se prikupljao novac za "djecu leptire". Tada sam izgovorio ključnu rečenicu koja ovim koncertom dobiva smisao: „I ja želim pomoći djeci leptirima“.

Vrijeme ljubavi

Imate li vremena za ljubav?

– Za ljubav uvijek treba imati vremena jer je to nešto najljepše što nam se može dogoditi. Naravno, ako je to prava i istinska ljubav. U poslu upoznajem mnogo žena, surađujem s njima i svaka me fascinirala na neki svoj, poseban način. Upravo zbog tih dobrih suradnji jako ih cijenim. Uskoro ću na sceni zapjevati s Annom Oxom, koju sam nedavno upoznao. To je osoba koja me fascinirala jednostavnošću, posebnošću, a ujedno i odlučnošću da pomogne humanitarnoj akciji.

A što biste učinili da vam dok pjevate na pozornici nepoznata žena iz publike dobaci donje rublje?

– Nastavio bih pjevati uz osmijeh – smijući se odgovorio je Ivo Gamulin Gianni.


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Dobar posao

Trebamo se zapitati, zašto je Einstein gotovo svakodnevno svirao violinu, zašto kirurzi tijekom operacija slušaju Mozarta, zašto je Papa Benedict svirao Bacha na klaviru,...

Duh i tijelo

Korisni savjeti kako preživjeti napete dane.

Zanimljivosti

Novi singl poznate glumice, pjevačice i favoritkinje showa "Ples sa zvijezdama".

Zanimljivosti

TP Vision predstavlja nove verzije svojih Philips Fidelio premium ANC slušalica za postavljanje preko uha i vrhunske TWS bežične ANC slušalice lansiranjem novog modela...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version