Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

GravidonA za Mame – Zašto je važna nadopuna prehrani u trudnoći s dodatcima prehrani?

GravidonA je dodatak prehrani specijalno dizajniran za majku i bebu, koji osim što sadrži sve važne vitamine i minerale koji zadovoljavaju potrebe organizma trudnice i ploda, sadrži i probiotik koji jača imunitet majke, te đumbir koji dokazano ublažava učestalost mučnina i povraćanja u trudnoći.

Trudnoća je specifično razdoblje u životu svake žene u kojem su povećane nutritivne potrebe i potreba za određenim esencijalnim vitaminima i mineralima, koji su važni za zdravu trudnoću, te pravilan rast i razvoj.

Za vrijeme blaženog stanja vrlo je bitno prilagoditi prehranu. Već i zdravi životni stil prije trudnoće koji podrazumijeva balansiranu prehranu i tjelovježbu, te boravak na otvorenom i izlaganje suncu, priprema buduću majku za zdravu trudnoću.

Tijekom trudnoće u tijelu trudnice događa se niz fizioloških i psiholoških promjena koje omogućuju prilagodbu organizma trudnice na nastalo stanje. Vrlo često uobičajena prehrana ne sadrži potrebnu količinu važnih vitamina i minerala. Stoga korištenje prenatalnih vitamina prije trudnoće, tijekom trudnoće i dojenja, zajedno s dobro balansiranom prehranom, štiti od brojnih komplikacija koje mogu nastati kao rezultat nedostatka vitamina i minerala.

Koliko su važni prenatalni dodatci prehrani?

Prenatalni dodatci prehrani predstavljaju specijalno dizajnirane formule koje sadrže optimalnu količinu potrebnih vitamina i minerala kroz sve faze trudnoće i dojenja.

Mikronutrijenti obuhvaćaju skupinu vitamina i minerala, koji su potrebni organizmu u malim količinama, ali su izuzetno važni za normalno funkcioniranje i razvoj stanica.Povećana potreba za određenim esencijalnim vitaminima i mineralima, kao što su folna kiselina, željezo i jod, se javlja već u prvih nekoliko tjedana trudnoće, te tijekom prvog tromjesečja, kada je razvoj i izgradnja stanica i tkiva embrija najaktivnija.

Omega 3 masne kiseline imaju važnu ulogu u razvoju mozga i oka djeteta. Dok folna kiselina ima važnu ulogu u razvoju ploda, posebice u prvim tjednima trudnoće kada se razvija živčana (neuralna) cijev bebe. Od iznimne važnosti je i njezina uloga u stvaranju crvenih i bijelih krvnih zrnaca unutar koštane srži što ju svrstava među esencijalne komponente za prenatalni period.

Što možemo zaključiti?

Prehrana trudnice koliko god bila izbalansirana često ne sadrži potrebnu količinu važnih nutrijenata, vitamina i minerala. Za bolji imunitet tijekom trudnoće, budući da tada organizam radi za dvoje, ginekolozi savjetuju određene nadomjeske i dodatke prehrani.

GravidonA je dodatak prehrani specijalno dizajniran za majku i bebu, koji osim što sadrži sve važne vitamine i minerale koji zadovoljavaju potrebe organizma trudnice i ploda, sadrži i probiotik koji jača imunitet majke, te đumbir koji dokazano ublažava učestalost mučnina i povraćanja u trudnoći.

To je ujedno najkompletniji dodatak prehrani u trudnoći, koji sadrži pažljivo odabrane vitamine i minerale, uključujući i najnoviju generaciju folata – Quatrefolic®, te je jedini sa dodatkom đumbira i probiotika.

Glavne značajke:

  • Regulira crijevnu resorpciju i time smanjuje mogućnost pretilosti
  • Smanjuje rizik od pojave gestacijskog dijabetesa kod trudnica
  • Smanjuje rizik od pojave postporođajne depresije
  • Smanjuje rizik od razvoja atopijskog dermatitisa kod novorođene djece za 50%
  • Smanjuje prekomjernu tjelesnu težinu kod novorođenčadi
  • Smanjuje rizik od pojave pretilosti u kasnijim fazama života djeteta

Više o GravidonA saznajte OVDJE.


She organizira darivanje –GravidonA za mame:

Budući da znamo koliko izazovno može biti blaženo stanje, ovim putem vam želimo olakšati barem kod pronalaska najadekvatnijeg dodatka prehrani.

Dovoljno je samo ostaviti u komentar #She4She i najsretnije čitateljice će osvojiti kutijicu GravidonA najkompletnijeg dodatka prehrani u trudnoći.

Darujemo jednu čitateljicu!

Pravila su jednostavna:

  • Kako biste sudjelovali u darivanju, u komentare ispod, na webu napišete #She4She
  • Pratite nas putem društvenih mreža Facebook , Instagram i YouTube
  • Možete se prijaviti samo jednom
  • Preporučite prijateljima… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 17prosinca točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Ida Lončarek Jerčinović

Više

Darivanje

Vrhunski ručno rađeni tekstilni proizvodi nove kolekcije Bubaba by FreeON upravo nam to pružaju.

Savjeti stručnjaka

Umjesto uzimanja antibiotika, pojava virusa i prehlada može se smanjiti na prirodan način, svakodnevnim uzimanjem dodataka prehrani.

Zdravstveni karton

Zbog neupitne djelotvornosti gavez je u narodu uvijek bio veoma omiljena biljka, a kasnije je djelovanje i znanstveno dokazano.

Darivanje

Atopijski dermatitis je kronična upalna bolest sa simptomima crvenila, osipa i vrlo neugodnog svrbeža kože

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.