Fashion report

H&M Conscious kolekcija – bijelo nadahnuće

Odaberite i vi svoj prirodno održiviji stil.
Održivost je dugoročni trend u H&M-u. Ovoga se travnja švedski modni high street div usredotočuje na održivost i uvodi Conscious Collection, stalnu kolekciju za žene, muškarce i djecu načinjenu od ekološki obrađenih, ‘zelenih’ materijala poput organskog pamuka, tencela (svilenkast i obnovljivi materijal koji se proizvodi uz minimalan utjecaj na okoliš) i recikliranog poliestera.



H&M-ovi dizajneri potražili su nadahnuće u različitim nijansama bijele, jedne od najvažnijih boja ovoga proljeća. Minimalistički izgled koji prati liniju tijela pojavljuje se u kombinaciji s romantičnim čipkastim uzorcima, engleskim vezom, volanima i naborima.



"Ovdje nije više riječ samo o organskom pamuku. Ekološki prihvatljiviji materijali kriju ogromne mogućnosti stvaranja potpunog modnog izričaja. Dizajniranjem periodičnih kolekcija Conscious Collection imamo priliku pokazati što je sve moguće napraviti s prirodno održivijim materijalima,” kaže Ann-Sofie Johansson, voditeljica dizajna u H&M-u.



Nijanse bijele boje najjači su modni trend sezone i savršene su za ovu kolekciju. Bijela stvara romantično ozračje u kombinaciji s čipkom i engleskim vezom, a istodobno je temeljna boja akademski opuštenog, a opet sportskog stila za muškarce.



Ženska odjeća nadahnuta je osvježenim romantičnim stilom u kojemu su ključni komadi bijele bluze, tunike i majice s engleskim vezom. Haljine sa slojevitim volanima savršene su za dan, a nešto dramatičnije haljine grčkog stila za noć. Važan su odjevni predmet i duge, široke suknje, baš kao i odrezane kratke hlače. Kolekcija uključuje i savršen bijeli sako te plisirane hlače koji tvore minimalistički izgled. Engleski vez i čipkasto rublje također su dio kolekcije Conscious Collection.



Muška odjeća dobiva akademski izgled s bijelim sakoom s dva gumba, košuljama bez kragne i majicama s okruglim izrezom i sitnim gumbima. Tu su i majice s tiskom, prugaste majice i majice u stilu potkošulja za slojevito odijevanje, dok hlače obuhvaćaju traperice s pet džepova ili modele krojene tako da omogućuju kombiniranje.



Dječja je kolekcija također puna bijelih odjevnih predmeta za djevojčice i dječake. Prevladavaju haljine s volanima, topići, suknje i majice koje će se sjajno slagati s trapericama ili tajicama.



Conscious Collection periodična je kolekcija koja se s vremena na vrijeme i u različitim oblicima pojavljuje u H&M-ovoj ponudi. Proljetna kolekcija nastavak je prošlogodišnje uspješne kolekcije održivog stila Garden Collection. Conscious Collection prodavat će se u H&M-ovim prodavaonicama od 14. travnja 2011.



You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Fashion report

Jeste li znale da iza svake pete pamučne majice, hlača ili nekog drugog odjevnog komada, na policama dućana diljem Europe, moguće stoji prisilni rad...

Gastronomija

Zdrav i dug život zahvaljujući kombiniranju boja u prehrani.

Trendovi

Razlog zašto su oksfordice toliko popularne među ljubiteljicama mode leži u njihovoj raznovrsnosti.

Fashion report

Answear.LAB limitiranom kolekcijom "No shame" poručuje da je svako žensko tijelo lijepo i zaslužuje poštovanje.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version