Haljine inspirirane Disneyevim princezama

Disney i Harrods odlučili su udružiti snage i u aukcijskoj kući Christie’s organizirati prodaju deset haljina najetabliranijih modnih dizajnera – redom inspiriranih Disneyevim junakinjama. Tako će se u studenom ove godine popularne kreacije Oscara de la Renta, Versacea i Eliea Saaba naći oči u oči sa zaljubljenicima u visoku modu i bajke.

pocahontasHaljine koje izgledaju baš poput onih koje ste imali vidjeti na malim ekranima gledajuću neku od Disneyevih uspješnica javnosti su prvi put predstavljene prije godinu dana u izlogu najveće londonske robne kuće Harrods. Svaka od haljina jedinstvena je replika neke od heroina uz koje su odrastale brojne generacije. Tako će se sudionici aukcije krajem ove godine imati priliku boriti za haljinu Snjeguljice Oscara de la Renta, kreaciju inspiriranu Pocahontas Roberta Cavallia, Ralph & Russo haljinu nadahnutu princezom Tianom ili neki od preostalih izložbenih primjeraka.

pepeljuga‘Izložene haljine su uistinu jedinstveni primjerci nekih od najvećih modnih dizajnera prošlog i ovog stoljeća. Njihovo izlaganje imalo je velik odjek u modnim krugovima diljem svijeta i sigurni smo da će ova aukcija u mnogima izazvati oduševljenje.’, izjavio je direktor odjela za vizualni identitet popularne robne kuće, Mark Briggs.

tianaOsim visoke modne vrijednosti ova aukcija ima i humanitarni pečat. Naime, organizatori sakupljen novac namjeravaju pokloniti dječjem odjelu Great Ormond Street bolnice u Londonu.

Pokojni Walt Disney prvi je put posjetio Great Ormond Street bolnicu davne 1951, a do 2008 njegova je tvrtka fond bolnice za dobrotvorne priloge napunila s 10.000.000 funti.