Hrvatska

HRT: Zbog afere Slavonski Brod suspendiran Jozo Kapović

Ravnatelj HTV-a Blago Markota rekao je danas na sjednici Programskog vijeća HRT-a da je Jozo Kapović trenutačno suspendiran jer je utvrđeno da je on 29. svibnja uređivao "Brisani prostor" kada je u toj emisiji gostovao gradonačelnik Slavonskog Broda Mario Duspara koji je ranije upozorio da je za gostovanje na televiziji platio PR Agenciju Moira.
Ravnatelj HTV-a Blago Markota rekao je danas na sjednici Programskog vijeća HRT-a da je Jozo Kapović trenutačno suspendiran jer je utvrđeno da je on 29. svibnja uređivao "Brisani prostor" kada je u toj emisiji gostovao gradonačelnik Slavonskog Broda Mario Duspara koji je ranije upozorio da je za gostovanje na televiziji platio PR Agenciju Moira.<br />
To znači da se Kapović do daljnjega ne može pojavljivati na HTV-u do okončanja postupka, pojasnio je Markota.

Razlozi za njegovu suspenziju su način na koji je Duspara gostovao u emisiji i to što je tema o kojoj je bila riječ obrađena jednostrano, rekao je glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić ocijenivši da je tim slučajem HTV-u nanesena velika šteta

Interna istraga pokazala je da nije bilo pokušaja da se ista tema obradi i u Otvorenom, rekao je Markota dodavši kako su istog dana, još u petak razgovarali sa svim ljudima u kući koji su na indirektan način povezani s izjavom Duspare.

Sutlić je kazao da su odmah pokrenuli hitnu istragu uključujući i onu s nadležnim tijelima, a sva dokumentacija bit će dostavljena DORH-u. Sutlić je, kaže u istupima u Hrvatskom saboru upozorio da se pritisak vodstva kuće preselio na redakcije te da brojne PR agencije izravno kontaktiraju s novinarima. Najavio je da će pokrenuti čitav niz postupaka uključujući i promjenu kodeksa.

Članica Vijeća Suzana Jašić zauzela se za to da se o problemima govori otvoreno jer, kako drži, ugled kuće ne narušavaju oni koji govore o problemima nego oni koji se svih ovih godina s problemima nisu uhvatili u koštac.

"Pet godina slušam iste priče od različitih ljudi. Nije problem pogledati koje agencije imaju koje klijente i onda to dovesti u vezu s programom", kazala je Jašić.

Ustvrdila je da je dio novinara na platnom spisku agencija da oni dobijaju velike honorare i prema tim agencijama postaju blagonakloni.

"Korupcija se jako teško dokazuje. Ljudi upleteni u koruptivne radnje su pametni, znaju izbrisati tragove", rekla je Jašić.

(HIna)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Zanimljivosti

Ovi proizvodi izmamit će osmijeh čak i onim najneodlučnijima, a uzbuđenje i osjećaje koji se ne zaboravljaju cijelog života je lako za omogućiti.

Video box 1

U vremenima kad „drugačije ne ide“, obitelj Grabo, primorana je ići linijom manjeg otpora pa postaje karika u lancu korupcije u koju je okovano...

Drama Queen

Ne laprdaj, ne krivi, ne opravdavaj - djeluj!

Drama Queen

Moj problem nije u informativnim emisijama i njihovu sadržaju. Moj problem je način.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version