Svijet

Hrvatski novinar dobitnik njemačke nagrade

Hrvatski novinar Dušan Miljuš dobio je je zajedno s talijenskim novinarom i autorom knjige "Gomorrha" Robertom Savianom i turskim novinarom Ahmetom Altanom ovogodišnju nagradu za slobodu i budućnost medija, poznatijou kao "Leipciška medijska nagrada".
Hrvatski novinar Dušan Miljuš dobio je je zajedno s talijenskim novinarom i autorom knjige "Gomorrha" Robertom Savianom i turskim novinarom Ahmetom Altanom ovogodišnju nagradu za slobodu i budućnost medija, poznatijou kao "Leipciška medijska nagrada".<br />
Nagrada se dodjeljuje za posebna zalaganja za slobodu izvješćivanja, priopćila je u petak medijska zaklada Sparkasse koja dodjeljuje ovu nagradu.

"Miljuš je u Hrvatskoj postao simbolom za hrabro novinarstvo", stoji u priopćenju zaklade. U obrazloženju nagrade navodi se kako Miljuš, nakon što su ga napali nepoznati počinitelji, danonoćno živi pod policijskom zaštitom.

I drugi dobitnik, talijanski autor i publicist Roberto Saviano, nakon objavljivanja djela "Gomorrha" o svakodnevnici napuljske zločinačke organizacije "Camorra", nalazi se pod stalnom policijskom zaštitom.

Treći ovogodišnji dobitnik Leipciške medijske nagrade, turski novinar Ahmet Altan, nalazi se na udaru službene Ankare zbog otvorenog pisanja o turskom genocidu nad Armencima tijekom Prvog svjetskog rata.

Među dobitnike nagrade za slobodu i budućnost medija ubraja se i ubijena ruska mirovna aktivistica i novinarka Ana Politkovska. Nagrada je dotirana s 30.000 eura a svečana dodjela bit će 8. kolovoza, dan uoči obljetnice odlučujućih mirovnih prosvjeda 9. 10. 1989. nakon kojih je srušen Berlinski zid.

(Hina)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version