Hugo Boss prestaje koristiti krzno

krzno

Bernd Keller, kreativni i brend-direktor za sportsku odjeću u Hugu Bossu, izjavio je: “Više nećemo koristiti krzno kunopasa ni kunića. To znači da nećemo koristiti krzno ni u jednoj kolekciji Huga Bossa, čime dajemo jasnu poruku. Danas također uspješno osiguravamo proizvode od ekoloških neživotinjskih krzna i kože. Želimo koristiti te proizvode kako bismo nadahnuli sadašnju generaciju, a osobito buduću, novom vrstom luksuza.”

Hugo Boss pridružio se rastućem broju brendova i trgovina koje ne koriste krzno poput Tommyja Hilfigera, Calvina Kleina, Stelle McCartney, Zare i ASOS-a.

U Hrvatskoj, neka od modnih imena i trgovina koji ne prodaju krzno su: Image Haddad, Modna kuća MAK, Budoir, Hippy Garden, I-GLE, Martina Felja te H&M, Marc O’Polo, Gerry Weber. Projekt ”Trgovine bez krzna”, u sklopu kampanje ”Za Hrvatsku bez krzna”, predstavljen je uz pomoć manekenke Petre Friganović i modne dizajnerice Đurđice Vorkapić (Hippy Garden).

Trgovine bez krzna: Petra Friganović

Trgovine bez krzna: Petra Friganović

Fur Free Alliance (FFA) međunarodna je koalicija udruga za zaštitu životinja, koja radi na ukidanju iskorištavanja i ubijanja životinja zbog njihova krzna. Čini je više od 40 organizacija u 28 država te milijuni podržavatelja diljem svijeta.

U Hrvatskoj preko 70 posto ljudi protivi se ubijanju životinja radi krzna i čvrsto stoji uz postojeću zabranu uzgoja životinja u svrhu proizvodnje krzna.

U udruzi Prijatelji životinja vjeruju kako je ovaj uspjeh još jedan razlog da Hrvatska ide samo naprijed sa svojim zakonima vezanima za zaštitu životinja.

Đurđica Vorkapić (Hippy Garden)

Đurđica Vorkapić (Hippy Garden)