Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

I mozak je nužno svakodnevno vježbati

Kako brinemo za jedan od najvažnijih dijelova našega tijela?

Svakodnevno brinemo o svojem zdravlju, hranimo se pravilno, bavimo se tjelesnom aktivnošću, koristimo razne preparate kako bi očuvali imunitet… No što je s našim mozgom? Kako brinemo za jedan od najvažnijih dijelova našega tijela?

Ljudski mozak ima na stotine milijardi živčanih stanica. Svaka stanica povezana je s deset tisuća drugih živčanih stanica. Mozak dnevno stvara oko sedamdeset tisuća misli. Ako je ljudski mozak oštećen ili ako osoba ima samo pola mozga, još uvijek može biti u potpunosti funkcionalno biće. Baš kao i otisak prsta – jedinstven je – na cijelom svijetu ne postoji čovjek koji ima isti mozak kao ti.

Genijalno, zar ne? Imamo savršen stroj, najprecizniji alat, najdragocjeniji dar, a da toga nismo ni svjesni.

Dakle, kao i tijelo, i mozak je nužno svakodnevno vježbati kako ne bi došlo do odumiranja stanica i kako bismo održali dobro mentalno zdravlje do starosti. Uz razne križaljke, mozgalice, sudoku i puzzle, mozak vježbamo čitanjem, učenjem i usvajanjem novih informacija. A kako bi učenje bilo zabavno i kako bi te informacije što duže ostale zapisane u našem mozgu  (funkcionalno učenje), koristimo se raznim memorijskim tehnikama, asocijacijama, asocijativnim mapama i vježbama za poboljšanje fokusa i koncentracije. Uz vježbe za jednostavnije i dugoročnije učenje, važno je poboljšati i razumijevanje pročitanog teksta, što je u temeljima tehnika brzog čitanja.

U našoj školi ponosni smo na rezultate koje ostvarujemo: 4-5 puta brže čitanje, do 50% bolje razumijevanje, do 3 puta veću retenciju pamćenja kao i veću samostalnost kod učenja što dovodi do boljih školskih i poslovnih rezultata.

Sadržaj nastao u suradnji sa Škola brzog čitanja i mudrog učenja

Više

Dobar posao

Usprkos dijagnozi koja ju je šokirala, baš kao i sve oko nje, odlučila je upravo u tom trenutku dati otkaz i otvoriti svoju firmu.

Duh i tijelo

Zimski wellness igra ključnu ulogu u održavanju ravnoteže tijela i duha tijekom hladnih mjeseci.

Zdravstveni karton

Važno je napomenuti da Kegelove vježbe nisu korisne za sva stanja zdjeličnog dna, stoga je ključno da ih procijeni kvalificirana osoba.

Duh i tijelo

Priroda i u ovom slučaju može pružiti djelotvornu pomoć, a prednost biljnih preparata u odnosu na sintetske jest da oni ne stvaraju ovisnost i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.