Život u dvoje

I najpametnije žene postaju glupe pri izboru muškaraca

U svojoj knjizi Stupid about Men: 10 Rules for Getting Romance Right, terapeutkinja Deborah Dunn kaže kako i najpametnije žene postaju glupe pri izboru muškaraca.

U svojoj knjizi Stupid about Men: 10 Rules for Getting Romance Right, terapeutkinja Deborah Dunn kaže kako i najpametnije žene postaju glupe pri izboru muškaraca. Objašnjava kako su žene ovisne o romantici i kako često vjeruju kako je ljubav važnija od svega drugog.

Deborah Dunn dala je objašnjenja i odgovore na 10 čestih pitanja o ženskim greškama koje si i same znamo postavljati ili se čuditi prijateljicama koje uvijek rade istu grešku.

1. Zbog čega se pametne žene ponašaju nerazumno kada su u vezi?

Ljubav je droga koja im pomaže da izbjegavaju druga važna pitanja u svome životu poput financija, zdravlja, starenja, stresa, problema s djecom i mnogih drugih stvari. Svi bi trebali željeti zaljubljenost i romantiku, ali ne po svaku cijenu. Zaljubljenost ne bi trebala biti primarni cilj dugoročnih veza.

2. Čemu bi trebali težiti u dugoročnim vezama?

Stabilnost, suosjećanje, spremnost na stvaranje doma i obitelji. Trebali bi težiti tome da nam dom bude utočište iz kojeg se možemo nositi s krizama oko nas, a ne mjesto kojem se posvećujemo kako bi ignorirali sve drugo.

3. Kakve to veze ima s glupim ponašanjem žena u ljubavi?

Glupo ponašanje je naziv kojim objašnjavamo iracionalno ponašanje žena koje bacaju oprez u vjetar čime sebi stvaraju okolnosti u kojima završavaju uz muškarce koji im ne odgovaraju ili koji su čak i opasni za njihovo psihofizičko zdravlje. Upozoravajući signali su tu, ali žene dopuštaju da osjećaj zaljubljenosti prevlada.

Motivi za ulazak u vezu su potpuno pogrešni, žene traže princa koji će im omogućiti dvorac ili nekoga, ako su ranije bile povrijeđene, tko će zaliječiti njihove rane. Znači, one idu u vezu s potpuno nerealnim očekivanjima o tome što bi brak i dugoročna veza trebali biti. U bračnom partneru traže osobu koja će riješiti sve njihove probleme i rane, kada bi recimo za psihološke rane trebali potražiti pomoć stručnjaka, a ne ljubavnika.

4. Jesu li za to krive bajke poput Pepeljuge ili Snjeguljice?

Bajke su metafore. Snjeguljica je metafora za žene koje prespavaju svoj život, ili ga žive ispred televizora čekajući da dođe pravi muškarac i da joj život. Takve žene ne izlaze van i ne grade svoj život, nego čekaju muškarca koji će joj ga dati.

5. Zbog čega su onda žene sklone povjerovati u: ljubav će izliječiti sve – mitove?

Žene misle da ljubav ima moć promijeniti muškarca i da što smo ljepše i privlačnije to imamo veću moć nad muškarcima. Ne vide razliku između privlačnosti i karaktera, pa misle da ako su privlačne mogu zadržati muškarca. Kada ih muškarac ulovi, one prestaju biti zanimljive. Ako je ostavi ona je povrijeđena i još više vjeruje u taj mit, pa još više ulaže u svoju privlačnost, umjesto da ulaže u karakter.

6. Čini se kako žene i kada znaju da neko nije za njih teško ostavljaju tu osobu?

Žene su po prirodi brižne i njegovateljice. One su biološki predodređene da njeguju, odgajaju i liječe. Ali zaboravljaju da se to odnosi na djecu. Muškarci su već odgojeni i ne treba im neko da ih preodgaja ili se brine za njih. Žene često ne vide razliku.

7. Je li zbog toga prekid veze u suprotnosti sa ženskim instinktima?

Proces izlaženja i potrage za partnerom ženama nije ni približno zabavan kao muškarcima. One su zbog toga anksioznije po pitanju prekida jer na izlaske gledaju kao na privlačenje muškarca, a muškarci kao na zabavu i lov.

8. Je li neki tip žena posebno sklon ulogama spasiteljice?

Neke žene ne razumiju razliku između biti voljen i biti potreban. Kod muškaraca je drugačije, možete mu biti potrebni, recimo da odgajate njegovu djecu, ali da vas ne voli. Neke žene privlače baš loši muškarci jer one misle da ih mogu promijeniti i učiniti dobru osobu od njega. Da taj muškarac želi biti dobar on bi bio dobar, s vama ili bez vas, stoga nemojte misliti kako ga možete preodgojiti ili spasiti.

9. Mislite li kako je žene više strah samoće nego muškarce?

Tisućama godina žene su financijski ovisile o muškarcima i misle kako je njihova vrijednost povezana s tim imaju li muškarca koji će se brinuti o njima. A ni marketing, mediji, ni najveće svjetske religije nisu se potrudile promijeniti tu sliku. Kada žena nema muškarca, često se to interpretira kao da nije uspela dokazati svoju vrijednost. Nitko neće reći da su takve žene snažnije i vrednije, jer im ne treba nitko za dokazivanje osobne vrijednosti.

10. Gdje bi žene trebale započeti, ako se žele prestati glupo ponašati kada su muškarci i ljubav u pitanju?

Trebale bi prestati skakati iz jedne veze u drugu, a definitivno ne koristiti jednog muškarca kako bi preboljele drugog. To je siguran recept u katastrofu. Trebali biste biti bez muškarca i raditi na svom samopouzdanju, naučiti se nositi s problemima, možda se usavršavati, naći bolji posao…

Mnoge stvari plaše žene, pa onda maštaju o muškarcu uz kojeg će se osjećati poput tinejdžerki bez odgovornosti i obveza. Da bi žena bila pametna u ljubavi treba se naučiti nositi sa svojim problemima i kreirati život u kojem će imati nešto podijeliti s drugom osobom. Trebaju shvatiti činjenicu da glupe žene u ljubavi nisu one bez muškaraca, nego one koje propadaju uz neodgovarajuće muškarce.

Izvor:covermagazin.com

Ne propustite

Seks

Priuštite svojem muškarcu najveći orgazam u životu

Duh i tijelo

Stalan osjećaj bivanja žrtvom života duboko je destruktivan, kako izvana, tako i iznutra.

Darivanje

Junakinja Madeleine Grant rođena je Londončanka, studentica na pariškoj Sorboni, istodobno naivna djevojka i majka hrabrost.

Drama Queen

Nagledala sam se svakakvih veza, naslušala sam se svakakvih priča, promatrala lijepe, ružne i najljepše trenutke i jednostavno naučila da uvijek, na kraju priče,...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version