Putovanja

Ispunite život putujući svijetom

Pogledajte što se sve na putovanju može vidjeti, jesti i naučiti.
Putovanje otvara horizonte, ispunjava život, donosi nova znanja, odmara, odvaja od svakodnevice i tekućih problema, upoznaju se nove kulture i ljudi, ali svejedno malo ljudi se odvaži na tako nešto. Mnogima je domet otići na Jadran tijekom ljetnih mjeseci, a neki se ni ne maknu iz okolice u kojoj žive. Predodžba je da za svaki kilometar dalje treba jako puno novaca. I zaista bez novca se teško pomaknuti s mjesta, ali opet ne treba onoliko koliko si zamišljate.

Pogotovo za mlade koji imaju mogućnost putovati željeznicom s povoljnom kartom i spavati po hostelima, zatim postoje law cost letovi. Vjerujete li da možete otići iz Zadra do Dublina za 150 kn i onda do Londona za manje od 100 kn? Da, sve je moguće ako se sami malo više potrudite, pratite cijene s vremena na vrijeme i čim se spuste kupite karte.



Drugi mogući problem je vrijeme i zato su opet u prednosti mladi. No ni oni u radnom odnosu nemaju izgovor, jer svojih tri do četiri tjedna godišnjeg mogu lijepo rasporediti u godini da obiđu sve što ih zanima. Već smo pisali o tri cure koje su u dva tjedna road tripa stigle do Portugala i natrag te pritom obišle Azurnu obalu, Španjolsku i ostale tri usputne zemlje.

Sada za motivaciju pogledajte kako su tri dečka u 44 dana obišli 11 zemalja, 18 puta letili avionom, prešli 61.155 km, susreli s erupcijom vulkana, a sve su zabilježile dvije kamere. Napravljena su tri filmića u trajanju oko 1 minute stoga pogledajte što su vidjeli, jeli i naučili.

" alt="">

Za gurmane je idealan sljedeći video, ali sigurno će primamiti i one kojima hrana nije baš interesantna. No kada ste u novoj zemlji ne zaboravite probati i neke nove okuse. Može također biti zanimljivo iskustvo.

" alt="">

Odlaskom u nova mjesta pristupačna su vam i nova znanja. Bilo to pečenje pizze, kušanje vina, učenje novog sporta ili pak jahanje slona, sve vas to obogaćuje na neki način stoga isprobajte sve što vam se pruža.

" alt="">

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Putovanja

Otputovati negdje sve više znači posvetiti se sebi, pratiti vlastiti tempo i potrebe i što više se udaljiti od užurbane svakodnevice.

Brinimo jedna o drugoj

Akne, suha koža i kosa, lomljivi nokti pa čak i stanja poput ekcema, dijelom su rezultat genetike, a dijelom neadekvatne prehrane.

Savjeti stručnjaka

Kompulzivno prejedanje je težak, potencijalno životno ugrožavajući, ali i izlječiv poremećaj prehrane.

Budi fit

Možemo li pravilnom prehranom utjecati na starenje?

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version