Beauty report

Istaknute oči i seksi usne

Šminka sezone: dramatično, ekstravagantno i odvažno!
Maštovitim izgledom najnoviji make-up nipošto ne zaostaje za smjelošću ovogodišnje mode. Najčešće su istaknute i jasno definirane – oči, ali ponekad su to i prelijepo oblikovane seksi usne. Kreativnih ograničenja nema naročito kada je u pitanju maštovito korištenje kolora.

Tko preferira moderno na sofisticiraniji način, preporučena je i – neutralnost. A ne nedostaje ni ekstravagantnosti, poput zlata.

Igra sjena, dramatika crnog


Dramatične, snažno osjenčane oči ove su jesensko-zimske sezone ponovno u igri. Dramatično, ekstravagantno i tamno – nastavlja se neogotika lansirana protekle sezone. Crna boja je ove jeseni i zime ipak odlučila nadmašiti samu sebe. Tamno osjenčani kapci i strogo konturirane obrve u oprečnosti su s matiranim, vrlo svijetlim tenom.

Kako bi se snažnije naglasilo oči, stručnjaci savjetuju korištenje tekućih tekstura, no važno je napomenuti kako akcent stavljen na oko traži minimum kolorita na drugim dijelovima lica. Na ovogodišnjim modnim revijama, crna boja se pojavljuje na noktima, a katkada i na usnama (Yves Saint Laurent). Vizažisti su najviše "grafičkog" make-upa koristili na revijama Victor & Rolfa, Lanvina, Guccija i Kenza.

Femme fatale – četrdesete

Make up četrdesetih godina karakterizirale su naglašene tamnocrvene usne, naročito brižljivo iscrtane obrne, te sjajno, savršeno njegovano lice porculanski blijede puti. Bilo je to općenito vrijeme snažne žene, femme fatale iz vremena raskošnih produkcija holivudskih filmova.

Današnji "revival" make-upa 40-ih godina zahtjeva podjednako savršenu preciznost pokreta. Za besprijekoran izgled obrva potrebno je olovkom detaljno crtati njihov oblik, a potom sjenilima odgovarajućih tonova prekriti nesavršenosti.

Roberto Cavalli, Valentino i Anna Sui samo su neki od dizajnera koji su se priklonili ovom glamuroznom i sofisticiranom načinu šminkanja.

Neutralno

"Nude" make-up karakterizira lijepa put bez pretjeranog svjetlucanja, decentno naglašeni obrazi tek dotaknuti nježnim pastelnim rumenilom, i "gole" usne.

Ovaj kako visažisti rado vole nazvati "clean" make-up dobrodošla je alternativa ovosezonskim prijedlozima šminkanja koji uglavnom kreću od raskoši ka ekstravaganciji. Ovakvim načinom šminkanja potrebno se doimati kao da nemate na licu ni trunku make-upa.

Međutim, za slabije poznavatelje tehnika vrhunskih majstora šminkanja vrijedi navesti jednu zanimljivost – naime, za postizanje savršeno prirodnog izgleda često je potrebno više make-upa i vizažističkog umijeća šminkanja nego kod kudikamo primjetnijeg make-upa.

Blještavilo tehnikolora

Ove godine make-upom su ispričane fantastične priče, prije svega kroz reinterpretacije 60-ih godina i kaleidoskop odvažnih, jarkih boja. Divlje zelena, neonski ružičasta, neonski plava ili sofisticirana ljubičasta, izbor je pred vama.

"Mačkasto" su naglašene oči (Dior, Louis Vuitton) ili intenzivno obojene usne (Moschino).
Korištenje višestrukih slojeva boje dovest će do intenzivnije naglašenog pogleda što zahtjeva preciznost pokreta, pa stoga, s bojama postupajte oprezno i s mjerom!

Inspiracija – ekscentrični utjecaji pop-arta. Namijenjeno – odvažnima. Za ultramoderan izgled sezone!

Zlato – metalik odbljesci

Zahvaljujući najnovijim high-tech formulama novih sjenila i ruževa za usne, efekt svjetlucanja djelića metala i kristala na licu neodoljiv je. Posve je nova paleta metalik odbljesaka u tonovima starog zlata, bakra, boji hrđe i nijansama dima. Najnovije teksture licu daju svijetao, prirodan i njegovan izgled.

Svjetlucanje mikročestica i "lightera", a ponekad i zlatnog "eye-linera" prikladno je odsada za dan i večer. Oči istaknute dugačkim umjetnim trepavicama i neobičnim bojama maskara čine zanimljiv kontrast gotovo neutralnim usnama.

Ovaj izgled viđen je na revijama Versacea, Chanela i Nine Ricci.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Seks i osjećaji

Seksi žena je samouvjerenija, odlučna te lakše dolazi to postavljenih ciljeva.

Brinimo jedna o drugoj

Postoje namirnice koje bi trebali svakodnevno imati na meniju želimo li imati zdrave oči i odličan vid.

Beauty report

Kako postići da su usne putene, mekane i zavodljive – evo nekoliko savjeta.

Moj dom

Znate li da ljekoviti napitak ublažava akne?

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version