Događanja

Izložba Organa Vida u Rijeci

Pobjednički radovi natječaja na temu crno-bijela fotografija.

Troje foto entuzijasta, Marina Paulenka, Martina Škrobot i Krešimir Zadravec, svoju ljubav prema fotografiji pretvorili su u odličan interdisciplinarni umjetnički projekt pod nazivom dr.Organ Vida. Ovim projektom valovi fotografske scene uzburkali su se u kreativnom i sve produktivnijem smislu, te smo tako mogli pohoditi razne jedinstvene festivale fotografije, prateće kataloge, projekte i radionice te suradnje Organa Vida s drugim kompetentnim institucijama iz struke.



"Razmišljajući o fotografiji kao umjetnosti koju svaka zemlja pa tako i naša treba popularizirati i držati na nivou koji zalužuje, razrješenu okvira internetskih foto blogova i stranica, rodila se ideja u obliku interdisiplinarnog projekta koji bi na scenu donosio jedinstvene festivale fotografije, kataloge istaknutih fotografa, radionice, suradnje s drugim kompetentnim institucijama iz stuke i opću sinergiju fotografske kulture u nas", kažu osnivači Organa Vida.

Pored kreativnog stvaralaštva ali i edukacije, oni se zalažu i za poboljšanje uvjeta rada mladih i i neafirmiranih, kao i svih drugih fotografa s ciljem profesionalizacije fotografske struke. A sve to se trude ostvariti organiziranjem relevantnih događaja, ostvarivanjem umjetničkih i interdisciplinarnih projekata u suradnji s kompetentnim institucijama iz struke, popularizacijom fotografske umjetnosti među mladima, ostvarivanjem umjetničkih projekata (izložbe radova svojih članova, organizacija fotografskih radionica, organizacija festivala fotografije u Zagrebu, turneja izložbi po Hrvatskoj, organizacija posjeta istim u inozemstvu).

U organizaciji Organa Vida u subotu, 16. siječnja 2010. s početkom u 21h, u galeriji O.K. udruge K.U.N.S., Franje Račkoga 24, Rijeka, održati će se otvorenje izložbe crno-bijele fotografije 24 autora. Fotografije koje ćete moći vidjeti su izlagane na festivalu fotografije Organ Vida krajem listopada 2009. u klubu SC u Zagrebu, kao pobjedničke fotografije natječaja na temu crno-bijela fotografija.
Koncept izložbe je takav da je podijeljena u dva termina zbog prostornih mogućnosti, s tim da će u prvom terminu izlagati svaki autor po jednu fotografiju dok će preostale fotografije biti izložene u drugom terminu odnosno drugoj izložbi u ožujku ove godine.

Autori izložbe crno-bijela fotografija su David Mihoci, Neven Petrović, Petra Mrša, Igor Ščekić, Tomislav Može, Šime Basioli, Vedran Marketić, Gašper Milković-Biloslav, Tea Gabud, Tihana Bertek, Frane Verbanac, Siniša Glogoški, Dalibor Shejbal, Ante Gašpar, Davor Konjikušić, Boris Štromar, Ivan Dobranović, Zvonimir Kosinjski, Aleksadar Tomulić, Dolores Juhas, Marko Domagoj Žic, Josip Božić i Pavle Krnjaić.

Preporučamo da "snimite" odličan postav ove izložbe i podržite mlade i kreativne fotografe svojim dolaskom! Izložba će biti otvorena tjedan dana.







You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Zanimljivosti

Bilo da se želite baviti fotografiranjem proizvoda ili imate proizvode koje morate fotografirati za svoj biznis postoji lista stvari na koje trebamo pripaziti kada...

Zanimljivosti

S četrdesetak portreta pod nazivom Didi – svijet žene, novinarka i umjetnica Dijana Čović odlučila se simbolično baš na Dan žena ponovo predstaviti zagrebačkoj...

Zanimljivosti

Dijana Čović rođena je Vukovarka, živi u Zagrebu, radi kao televizijska urednica, strast prema slikarstvu gaji od djetinjstva, samouka je slikarica, a talent je...

Kultura

Apstraktno slikarstvo koje Ivona Šimunović predstavlja povezano je s osobnim iskustvom i osobnom poviješću, koje je kroz apstraktno slikarstvo vlastito iskustvo učinila metaforom ženskog...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version