Najave

Izložba “Trag od srebra” u okviru Tjedna Izraela

Izložba unikatnog umjetničkog nakita "Trag od srebra", koja je dio ovogodišnjeg Tjedna Izraela, održat će se od 8. do 17. rujna u atriju Muzeja Mimara u Zagrebu.
Izložba unikatnog umjetničkog nakita "Trag od srebra", koja je dio ovogodišnjeg Tjedna Izraela, održat će se od 8. do 17. rujna u atriju Muzeja Mimara u Zagrebu.<br />
Na izložbi će se predstaviti radovi triju autorica unikatnog nakita, Keke Ilic iz Čilea, Dorit Herlinger iz SAD-a i Eve Lumezi Šimatović iz Hrvatske. U njihovu je središtu zanimanja žena, a nadahnuće za rad bilo im je vlastito kulturno naslijeđe.

Sve tri umjetnice kao dominantni materijal koriste srebro, koji simbolizira plemenitost i mekoću, a istovremeno izdržljivost te snagu osobnosti, stoji u najavi.

Židovska općina Zagreb organizira Tjedan Izraela jedanaestu godinu uzastopce, u svrhu da se publici u Hrvatskoj prikaže dio kulturne tradicije Židova i Izraela.

Iako je u nazivu manifestacije riječ tjedan, ove su se godine događanja protegnula na nekoliko mjeseci. Tijekom srpnja u sklopu Tjedna održan je zagrebački open air klezmer festival, na Sceni Amadeo u Zagrebu tri koncerta i kazališna predstava, a u Čakovcu i Biogradu koncerti i plesni nastupi. Program se nastavlja u rujnu, koncertom klezmer sastava Jewsers i nastupom plesne kupine "Or Šemeš" u Virovitici i Splitu.

(Hina)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version