Još jedna od torti koje se ne peku, baš za ove vrućine. Sastojci za kalup promjera 26 cm.
Za podlogu:
250 g kakao keksa (čajni kolutići ili integralni)
125 g maslaca ili margarina
Krema:
500ml mlijeka
120g brašna
200g šećera u prahu
250g maslaca sobne temperature
100g čokolade za kuhanje
100g bijele čokolade
2 vanilin šećer ili aroma vanilije, korica naranče, rum, mlijeko
0,1dl slatkog vrhnja-po potrebi
Preljev:
1 preljev za torte
250 ml soka od naranče
2-3 žlice šećera
Postupak:
Kekse usitniti i pomiješati s margarinom sobne temperature te utisnuti u dno kalupa.
Krema:
Brašno/gustin s 2-3 žlice šećera u prahu i vanilijom razmutiti u malo mlijeka i skuhati kao puding. Pokriti plastičnom folijom tik uz kremu kako se ne bi stvorila neželjena korica i ostaviti kremu da se prohladi.
U mlaku kremu mikserom postupno umiješati maslac i dobro miksati još 2-3 minute, dok krema ne postane jednolična i svilenkasta. Po želji/potrebi se u kremu može doliti i malo slatkog vrhnja; postat će još prozračnija!
Nakon što je gotova, kremu podijeliti na 2 dijela. U jedan dio kreme dodati otopljenu bijelu čokoladu, a u drugi dio dodati rastopljenu tamnu čokoladu i koricu naranče. Složiti tortu kako je napisano i dobro je ohladiti u frižideru, da se stisne.
Preljev:
Preljev za torte pomiješati sa šećerom i sokom od naranče (dodajući ga malo po malo) da se napravi ujednačena smjesa, bez grudica. Zakuhati da prokuha, nakon kratko vremena maknuti s vatre, čekati par minuta da se prohladi i lagano preliti preko torte, vodeći računa da preljev ne uništi gornji sloj torte.
Ohladiti u frižideru još pola sata, pažljivo odvojiti od ruba kalupa, tortu prebaciti na tanjur za serviranje.
Slaganje:
Podloga od keksa
Svijetla krema
Jaffa keksi okrenuti čokoladom prema dolje (bućnuti ih u rum s mlijekom ili vodom)
Tamna krema
Preljev od narančinog soka
Naravno, redoslijed slaganja krema se može zamijeniti.
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.