Gastronomija

Jaje na oko

Jednostavan recept za efektan kolač simpatičnog imena.
Jednostavan kolač da ne može biti jednostavniji te jako efektan, osvježavajuć i lagan.

Potrebno (za biskvit):
  • 5 žumanjaka
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica brašna
  • 1 žlica ulja
  • pola vrećice praška za pecivo
  • snijeg od 5 bjelanjaka
Za kremu:
  • 2 pudinga od vanilije
  • 7 dl mlijeka
  • 2 dl tučenog slatkog vrhnja
  • 1 kupovni kompot od marelica
  • svijetli preljev za torte


Postupak :

1 . Pećnicu zagrijte na 170 C. Žumanjke odvojite od bjelanjaka, pa ih pjenasto smiksajte sa šećerom da bude kremasto te dodajte ulje te ručno umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju umiješajte čvrsto tučeni snijeg od odvojenih bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izlijte u pravokutni kalup prethodno obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici 10-12 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnastu boju, izvadite iz pećnice i iz kalupa i ohladite biskvit.

2 . U međuvremenu skuhajte biskvit sa 7 dl mlijeka, kad se malo ohladi umiješajte tučeno slatko vrhnje, te kremu prelijte ravnomjerno po biskvitu. Marelice ocijedite i poredajte pažljivo po kremi.

3 . Preljev pripravite po uputama s omota i to sa sokom od kompota (ako je nedostatna ta tekućina dodajte vode, do zadane količine koja se navodi na vrećici s uputama za pripravu preljeva). Pažljivo i brzo prelijte. Kolač ohladite u frižideru, izrežite na kocke i poslužite.

Just Good Food





You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version