Jednostavan kolač da ne može biti jednostavniji te jako efektan, osvježavajuć i lagan.
Potrebno (za biskvit):
5 žumanjaka
5 žlica šećera
5 žlica brašna
1 žlica ulja
pola vrećice praška za pecivo
snijeg od 5 bjelanjaka
Za kremu:
2 pudinga od vanilije
7 dl mlijeka
2 dl tučenog slatkog vrhnja
1 kupovni kompot od marelica
svijetli preljev za torte
Postupak :
1 . Pećnicu zagrijte na 170 C. Žumanjke odvojite od bjelanjaka, pa ih pjenasto smiksajte sa šećerom da bude kremasto te dodajte ulje te ručno umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju umiješajte čvrsto tučeni snijeg od odvojenih bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izlijte u pravokutni kalup prethodno obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici 10-12 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnastu boju, izvadite iz pećnice i iz kalupa i ohladite biskvit.
2 . U međuvremenu skuhajte biskvit sa 7 dl mlijeka, kad se malo ohladi umiješajte tučeno slatko vrhnje, te kremu prelijte ravnomjerno po biskvitu. Marelice ocijedite i poredajte pažljivo po kremi.
3 . Preljev pripravite po uputama s omota i to sa sokom od kompota (ako je nedostatna ta tekućina dodajte vode, do zadane količine koja se navodi na vrećici s uputama za pripravu preljeva). Pažljivo i brzo prelijte. Kolač ohladite u frižideru, izrežite na kocke i poslužite.
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.
You must be logged in to post a comment Login