Gastronomija

Što jesti na poslu?

Lunch – obrok po mjeri nutricionista

Svima nam se dogodilo da za lošu prehranu izgovor nalazimo u nedostatku vremena (‘Nemam vremena za ručak!’, ‘Ne stignem doma pripremiti ručak za posao.’, ‘Ne stignem jesti u uredu.’ i slično), nedostatku izbora ili smo jednostavno prihvatili činjenicu da kvalitetan obrok možemo pojesti isključivo kod kuće ili po neprihvatljivo visokoj cijeni.

Lunch dostava

Od prije godinu i pol dana, zagrebačka ponuda postala je bogatija za Lunch – jedinstven po tome što vam na posao donosi uravnotežen obrok koji je isplanirao stručnjak – nutricionist (točnije, nutricionistica). Ne, nemojte misliti da su to obroci koji se sastoje isključivo od povrća, bez masnoća ili što god bi prosječnog potrošača moglo asocirati na obroke koji imaju veze s nutricionistom. Radi se o ukusnim, raznovrsnim obrocima, za čiju pripremu se koriste namirnice lako dostupne svima , samo pripremljene na drugačiji način, i možda u drugačijim kombinacijama. Naime, u Lunchu nema pržene hrane, bijela riža zamijenjena je smeđom, koristi se maslinovo ulje, a posebna pažnja pridaje se termičkoj obradi povrća – kažu nam da ono uvijek mora biti al dente.

Jelovnik se radi unaprijed za tjedan koji slijedi, a dnevno izbor obuhvaća 5 različitih jela (2 jela s mesom, vegetarijanski obrok, varivo te obrok koji sadrži ribu, odnosno morske plodove). Obroci se mogu naručiti unaprijed za cijeli tjedan, ali i ‘danas za danas’. Neki od primjera Lunch obroka su recimo pileći odresci nadjeveni blitvom i kukuruzom uz pire od graška, sa salatom od svježeg kupusa, ribane mrkve i zelene salate, juha od muškatne tikve koja prethodi tortiljama s piletinom i povrćem i salati, dalmatinska pašticada uz roladu od krumpira nadjevenu brokulom uz salatu od crvenog kupusa i cikle…

Više o Lunchu možete saznati na službenoj web stranici www.lunch.hr.

[box style=”0″]

A što kažu klijenti Luncha?

‘Kao zadovoljan korisnik Lunch obroka imam potrebu napisati pohvalu i ujedno preporuku budućim korisnicima. Utvrđen mi je povećan kolesterol u krvi i prekomjerna masa. Situacija je bila toliko teška da sam osjećao vrtoglavice dok sam sjedio i hodao. Posjet liječniku nije bio nimalo ugodan, stroga dijeta ili korištenje lijekova za snižavanje kolesterola. Kako nisam želio piti lijekove i posvetio sam se jedinoj preostaloj opciji – dijeti i redovnoj tjelovježbi. Kroz 10 mjeseci uspio sam izgubiti 25 kilograma i spustiti kolesterol u prihvatljive okvire. Krvni nalaz je toliko dobar da je liječnica odbacila mogućnost korištenja lijekova i dala mi preporuku da nastavim s prehranom i vježbama koje radim. Prehrambene savjete dala mi je gospođica Jelena Tomić. Osim ručka koji redovito naručujem od Luncha, pridržavam se i preporuka za ostale dnevne obroke. Na kraju krajeva, zgodno je isprobavati nove okuse, npr. pirea od celera ili mrkve.’

Kruno B.

‘Lunch je kao kada mi je u OŠ bio favorit ručak i s veseljem smo iščekivali zvono – ali sada mi je tako svaki dan i to na poslu.’

Kristina F.

[/box]

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Gastronomija

Prehrambeni kvasac je dodatak jelima koji dolazi u obliku pahuljica ili praha. Riječ je o veganskom proizvodu koji, među ostalim, u receptima zamjenjuje mliječne...

Putovanja

Otputovati negdje sve više znači posvetiti se sebi, pratiti vlastiti tempo i potrebe i što više se udaljiti od užurbane svakodnevice.

Putovanja

Pašman je smješten u zadarskom arhipelagu, a odlikuju ga izuzetne prirodne ljepote koje se protežu duž njegovih 70-tak kilometara obale.

Brinimo jedna o drugoj

Akne, suha koža i kosa, lomljivi nokti pa čak i stanja poput ekcema, dijelom su rezultat genetike, a dijelom neadekvatne prehrane.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version