Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Jeste li se kada zapitali zašto se ljutimo?

Često je ispod ljutnje zapravo tuga i bespomoćnost. Ali za razliku od njih, ljutnja je i motivirajući osjećaj.

Mnogo puta sam pisala kako je ljutnja jednako vrijedna osjećaj i ima svoju svrhu kao i svi ostali. Naravno da ćete se naljutiti ako vam netko izleti na cesti. Ne morate zbog toga biti ljuti cijeli dan, ali u tom trenutku sasvim je normalno. Ono što stvara problem je što nam takav događaj postane “okidač” za razne druge osjećaje i podigne ih na površinu.

Istina će vas osloboditi, ali prvo će vas razljutiti.

Joe Klaas

Tuga ili ljutnja

Često je ispod ljutnje zapravo tuga i bespomoćnost. Ali za razliku od njih, ljutnja je i motivirajući osjećaj. Ona pokreće. Nekad je i destruktivan, ali u osnovi je pokret.
Tuga i bespomoćnost su osjećaji koji nas zaustavljaju pa ih ignoriramo, jer da bi preživjeli moramo se kretati. Zato ćemo često tugu ispoljavati kao ljutnju.

Tuga je moćna

Jedna od najljepših i najtežih stvari kod tuge je što nas zaustavlja u trenutku i želi da je osjetimo. Nama je svijet stao i želimo to vidjeti svuda oko sebe i želimo da svi tuguju s nama. Ali, život ide dalje i ima svoj put.

Tuga, i svaka druga emocija, kako sam već rekla, imaju svoju vrijednost i svrhu, ali društveno je neprihvatljivija. Često se osjećamo zarobljeni i ne znamo kako se nositi s njom. Tada tražimo krivca i na njega se ljutimo. Ljutnjom izbacujemo dio naboja jer i tuga je vrlo moćna emocija, iako je za razliku od ljutnje statična.

Vaše najviše misli ponekad nastaju u vašim najnižim trenucima.

Matshona Dhliwayo

Što je okidač?

Sljedeći puta kada se naljutite pokušajte preispitati što zapravo osjećate. Što je bio okidač? Nije važno tko ili što, nego uzrok. Kada nađete uzrok, tada ga možete razriješiti. Ništa što je potisnuto nam ne koristi nego oduzima energiju.

Prisjetite se koliko ste umorni nakon epizode ljutnje i najčešće unutarnje svađe sa svijetom ili određenim ljudima.

Kada iz ljutnje pokušamo nešto reći ili riješiti naletimo obično na obranu druge strane. A ona je: Ti se stalno ljutiš!

I onda ste vi uvijek krivac. Jer točno je da se ljutnjom ništa ne rješava. Tada imamo novi razlog za ljutnju pokušavajući objasniti zašto smo ljuti, što u osnovi ni sami ne znamo, i tako možemo unedogled.

A ono što nas zaista muči ostaje nerazriješeno i još smo si nabili i novi teret.
Zbog toga sljedeći puta osvijestite što vas zaista muči, suočite se s time pa ćete lakše riješiti i sve ostale nesporazume.

Što vas ljuti, a što rastužuje?

Najbolji borac nikad nije ljut.

Lao Tzu

Ne propustite

Drama Queen

Jednom davno bila sam romantična. Jednom davno možda sam i vjerovala u ono „da kraja života“.

Suncokreti na oblacima

Često se kraj odnosi na rastanke, odvajanja, razvode, prestanke prijateljstva. Međutim, ne mora kraj nečeg doslovno značiti baš kraj – kraj.

Seks i osjećaji

Prevara u ljubavnom odnosu jedna je od težih izdaja i treba vremena da čovjek nakon ovakvog neugodnog iskustva povrati povjerenje u ljude.

Duh i tijelo

Ljubomora je normalna ljudska emocija i nije lako postaviti granicu između normalne i patološke ljubomore.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.