Duh i tijelo

Kad tijelo kaže detox – evo što vam je činiti

U nastavku donosimo detox savjete, preporuke i recepte bio&bio tima.

Početak siječnja za većinu znači povratak uobičajenim prehrambenim navikama, odnosno vrijeme je za čišćenje od blagdanskog prejedanja. U nastavku donosimo detox savjete, preporuke i recepte bio&bio tima.

Odakle krenuti?

Potaknite probavu i ubrzajte metabolizam 

Za početak, pijte više vode i nezaslađenih biljnih čajeva, a kada govorimo o detoxu, prvi izbor je Royal Green Clean čaj. U ovoj divnoj kombinaciji organskog komorača, zvjezdastog anisa, kardamoma, kurkume i korijandera pronaći ćete svježinu potrebnu za čišćenje i dobar osjećaj. Royal Green čajevi spravljeni su od pomno probranog bilja diljem svijeta.

Želite li hladan napitak, uz ovaj jednostavan recept koji sadrži limun, đumbir i tinkturu koprive potaknut ćete čišćenje organizma i stimulirati probavu. Tinktura koprive poznata je kao moćan diuretik i prirodni čistač organizma, a ova certificirana organska tinktura ne sadržava ostatke pesticida i herbicida te osigurava maksimalnu djelatnost hranjivih tvari iz biljke.

Uz to – jedite više kratko kuhanog zelenog povrća, birajte bogata povrtna variva s cjelovitim žitaricama i mahunarkama uz dodatak lanenih sjemenki, hladno prešanih ulja i začina kao što su đumbir i chili. Posegnite i  za fermentiranom hranom kao što je misodaikon i čičoka ili jednostavnim detox salatama koje možete ponijeti na posao. U slobodno vrijeme odvedite obitelj i prijatelje u šetnju, lagano planinarenje, biciklirajte ili uživajte u bilo kakvoj fizičkoj aktivnosti svaki dan – barem pola sata.

Zahvaljujući velikom broju istraživanja koja su pozitivno ocijenila utjecaj biljne prehrane na organizam sve više ljudi bira kvalitetne, organske i što manje prerađene namirnice bez životinjskih sastojaka. Mnogi se na ovaj korak odluče upravo u siječnju, priključujući se globalnom Veganuary izazovu, a ako i vi razmišljate trebate li biti dio njega – evo 5 razloga zašto reći da već danas.

Pijte celerov sok

Kod ovog napitka – ključno je da je celer organski! Celer je bogat enzimima koji umiruju probavni sustav, biljnim hormonima koji reguliraju endokrini sustav, vitamin C jača imunosni sustav, a minerali u mikro tragovima iznimno su važni za oporavljanje želuca i probavnih procesa. Celerov sok je dragocjena tekućina koja nas iscjeljuje, no važno je da je on organski, a takav ćete pronaći u bio&bio trgovinama diljem Hrvatske, idealan za pripravak osvježavajućeg prirodnog soka ili za pripremu sirovih i kuhanih jela.

Ovo su pozitivne stvari koje ćete uočiti nakon konzumiranja soka od celera:

  • čišća koža
  • bolja probava i manje nadimanja
  • više energije
  • mentalna jasnoća i uravnoteženje raspoloženja
  • gubitak suvišnih kilograma

Kad tijelo kaže detoks, odgovor je chlorella

Moćna chlorella sadrži cijeli  svemir nutrijenata u samo jednoj stanici. Ona tijelo razbuđuje, podiže koncentraciju, podržava imunitet i čisti teške metale. Znanstveno je jedna od najtestiranijih namirnica na svijetu, tako da iza njenih supermoći stoje brojna istraživanja koja ih potvrđuju.

Zašto chlorella?

  • Sadrži 10 x više klorofila nego alfa klice. Klorofil naše tijelo voli jer obavlja posao hemoglobina, proizvodi i obnavlja crvene krvne stanice te regenerira tijelo na staničnom nivou.
  • Riznica je vitamina A, B12, B3 i C, a bogata je i željezom te jodom, smanjuje kronični umor, štiti živčani sustav i jača imunitet.
  • Glavna je za izbacivanje teških metala i prehrambenih kemikalija. Svojim fitonutrijentima veže razne otrove i izbacuje ih iz organizma.
  • Odličan je izvor prebiotičkih vlakana koja hrane i podržavaju zdrav mikrobiom. Bogata je omega-3 kiselinama i čuva srca i krvne žile.

Popijte 2 puta dnevno 5 tableta s 2-2,5 dl vode, najbolje nakon obroka. Borite li se s postblagdanskim umorom i iscrpljenošću, 4 sjajna recepta s chlorellom su na ovom linku.

Uz ove savjete i recepte, očistite organizam od nakupljenih toksina i do nedjelje 15.01. iskoristite popust do 15% na proizvode za cjelovit detox organizma.

Ne propustite

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Zanimljivosti

Kraljica Hrvatske najstariji je i najprestižniji izbor ljepote. Ujedno je prvi i jedini izbor za kojeg se veže povijesna zanimljivost.

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Zanimljivosti

Dok hladni zimski mjeseci traže "utješne", toplije mirise s drvenim notama, proljeće nas mami s laganijim mirisima koji osvježavaju i osnažuju. 

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version