Lagana kakao rolada s višnjama i tučenim slatkim vrhnjem odličan je desert, paše uvijek, nakon bilo kojeg obroka, a s obzirom da se bliži vrijeme bobičastom i šumskom voću poput jagoda, malina ili borovnica dajte mašti na volju.
Međutim, možete ovaj ukusan biskvit napuniti voćem po vašoj želji. Pospite kolač šećerom u prahu i uživajte.
Sastojci – za biskvit:
- 6 jaja
- 80 g šećera
- 1 bourbon vanilin šećer
- 120 g brašna
- 2 žlice škrobnog brašna (Gustin)
- 2 žlice kakaa
Za nadjev:
- 150 g višanja iz kompota
- 2, 5 dcl slatkog vrhnja
- 1 kremfiks
- 3-4 žlice šećera u prahu
- 3 žlice višnjevače
Postupak
Zagrijte pećnicu na 200 C. Odvojite bjelanca od žumanaca pa žumance stucite sa 80 g šećera, bourbon vanilin šećerom i jednom žlicom vruće vode. Preko smjese prosijte brašno pomiješano sa škrobnim brašnom i kakaom, pa sve izmiješajte izmjenično sa snijegom od bjelanjaka.
Smjesu izlijte na lim od pećnice obložen papirom za pečenje, stavite u pećnicu i pecite desetak minuta. Pečen biskvit izvadite i preokrenite na kuhinjsku krpu posutu sa šećerom, a zatim papir lagano navlažite vodom i oprezno odlijepite od biskvita. Smotajte biskvit zajedno s krpom u roladu i ostavite ga tako da se ohladi.
Višnje procijedite. Slatko vrhnje stucite u šlag, dodajte kremfix i šećer u prahu. Hladan biskvit odmotajte, pokapajte višnjevačom, premažite tučenim slatkim vrhnjem te gore rasporedite procijeđene višnje. Smotajte ponovno roladu, pa je ostavite najmanje tri sata u hladnjaku.
You must be logged in to post a comment Login