Predstavljamo

Kako izgleda Kraljevski ručak?

„Kraljevski ručak“, su i više nego uspješno pripremali savjetnik Danskog veleposlanstva – Tomislav Gugo, novinari i food bloggeri – Morana Zibar, Zoran Vitas, naša novinarka i predsjednica udruge za inkluziju osoba s invaliditetom ‘Mogu sve’ – Anja Mihaljević te ljubitelji dobre hrane i kapljice iz javnog života – Davor Meštrović, Josipa Pavičić te Andrea Andrassy.

Kuhaona, mjesto koje svojim mirisima, okusima i zanimljivim tematskim radionicama redovito privlači veliki broj zaljubljenika u gastronomiju, jučer se pretvorila u pravo malo kraljevstvo.

Kombinirajući vještinu, talent, znanje i maštu dvije vrhunske zagrebačke gastro umjetnice: Priske Thuring, chefice restorana Dubravkin put i Petre Jelenić, pastry chefice slastičarnice Mak na konac, s bogatim aromama Kraljevskog Pana, kreirana je zabavna i edukativna kuharska radionica, čija je tema zasjenila sve dosadašnje.

Naime, ovoga puta u pitanju je bio „Kraljevski ručak“, kojeg su i više nego uspješno pripremali savjetnik Danskog veleposlanstva – Tomislav Gugo, novinari i food bloggeri – Morana Zibar, Zoran Vitas, naša novinarka i predsjednica udruge za inkluziju osoba s invaliditetom ‘Mogu sve’Anja Mihaljević te ljubitelji dobre hrane i kapljice iz javnog života – Davor Meštrović, Josipa Pavičić te Andrea Andrassy.

Anja Mihaljević i Morana Zibar u akciji

Tijekom četverosatne radionice koja je održana u prekrasnom i funkcionalnom prostoru, pripremljena su i degustirana jela koja se odlično sljubljuju s Kraljevskim Panom ili je on jedan od njihovih sastojaka, poput jakobovih kapica s pancetom, pivskih bbq rebrica s prilogom od tikvica u pivskoj tempuri te pohanih čokoladnih tartufa kao desert.

Da se Kraljevski Pan sjajno nadopunjuje s delicijama vrhunske kuhinje, ne čudi s obzirom na njegovu jedinstvenu recepturu u kojoj se koriste dvije vrste hmelja i dvije vrste slada, što rezultira posebno pitkom, gotovo karamelastom aromom. Crveno pivo koje s ponosom nosi epitet kraljevskoga, po prvi put je spravljeno u čast posjeta danskoga kraljevskog para Carlsbergovoj pivovari u Koprivnici, 23. listopada 2014. godine. Upravo je tako Pan Kraljevski postao jedino hrvatsko pivo pripremljeno za živućeg monarha, dansku kraljicu Margaretu II.

Josipa Pavičić

Ukoliko do sada niste imali hrabrosti eksperimentirati s neobičnim spojem piva i hrane, svakako probajte; rezultat je kraljevski!

 

Foto: Nina Đurđević

Ne propustite

Zanimljivosti

Koliko god pivo u boci bilo dobro, točeno je uvijek bolje, reći će vam pravi pivoljupci.

Zanimljivosti

Zbog te 90-minute igre obožavatelji putuju na drugi kraj države ili kontinenta, zbog nogometa se plače i veseli, a neke od najljepših pjesama opjevane...

Gastronomija

Pripremom piva od đumbira dobiti ćete super zdravi fermentirani napitak. Dobro zdravlje i fermentirane namirnice idu jedno uz drugo.

Gastronomija

Iz godine u godinu pivski festivali su sve popularniji jer osim uživanja u koncertima pružaju mogućnost degustacije različitih piva i uživanje u kvalitetnoj gastronomiji.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version