Sushi je japansko jelo i vrlo je popularno u cijelom svijetu. Evo kako ga spremiti…
Od povrća koristite
krastavce,
mrkvu ili
šparoge. Koristite japanski
rižin ocat za najbolji rezultat. Za umotati sushi koristite
Nori listove morskih trava.
Kad su vam sastojci spremni pripremite
sushi rižu. Zagrijte rižin ocat sa soli i šećerom dok se ne otope. Tada isperite i ohladite rižu s hladnom vodom na 5-6 minuta. Prokuhajte rižu. Prekrijte rižu s vlažnim komadom tkaninom. Tako će riža ostati vlažna. Nikako nemojte rižu stavljati u frižider.
Rolanje sushi-je olakšat ćete si uzmete li
bambusovu prostirku ili
podmetač. Stavite Nori list na bambusovu podlogu. Sjajniji dio Nori-ja postavite da gleda prema dolje.
Uzmite kuhanu rižu i raširite je po Nori listu. Rižu raširite u tankom sloju tako da se vidi Nori list preko riže. Ostavite pola centimetra na rubovima Nori lista i utrljajte malo vruće vode na te rubove. Tako će se list čvršće držati zajedno.
Poredajte ostale sastojke na sredinu Nori lista. Uhvatite bliži kraj bambusove podloge. Oprezno rolajte sushi u suprotnom smjeru od vas. Učvrstite rolu koju ste zarolali i odmotajte bambusovu podlogu. Cijelu rolu narežite na komade. Sushi je najbolji kad je poslužen s wasabi pastom i sojinim umakom s đumbirovim korijenom.
Savjeti-hr.com
You must be logged in to post a comment Login