Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Kako odabrati odgovarajući grudnjak?

Pronaći odgovarajući grudnjak zapravo je vrlo jednostavno. Odlučujuća su samo dva parametra – veličina košarice i oblik grudi. Boja, materijal i dizajn dolaze kasnije.

Većini dama grudnjak je svakodnevni pratilac. Utoliko je važnije da on u potpunosti pristaje i pruža optimalnu podršku. Iako najčešće skriven od pogleda, grudnjak, kao niti jedan drugi komad odjeće, utječe na to osjeća li se žena ugodno ili ne.

Dakle, koji grudnjak je pravi za vas?

Pronalaženje pravog grudnjaka može biti znanost za sebe. Trebao bi udobno prijanjati, nigdje ne stiskati, ali istovremeno na lijep način prikazati vaše draži. Djeluje prilično teško.

Pronaći odgovarajući grudnjak zapravo je vrlo jednostavno. Odlučujuća su samo dva parametra – veličina košarice i oblik grudi. Boja, materijal i dizajn dolaze kasnije.

Točno mjerenje

Kako bi prvi parametar na putu do savršenog grudnjaka bio ispunjen, morate se točno izmjeriti i tako odrediti svoju veličinu. Potrebne su vam dvije mjere, koje možete sami odrediti. Nabavite mjernu traku kojom ćete izmjeriti opseg preko i ispod prsa. Tom prilikom je najbolje stajati pred ogledalom i paziti da se mjerna traka ne uvrne, već da leži ravno na koži. Također se ne smije urezati u tijelo, već opušteno prijanjati. Kada ste izmjerili opseg preko i ispod grudi, dobijene vrijednosti jednostavno unesite u kalkulator ili tabelu za određivanje veličine grudnjaka, koju ćete naći na internetu. Dobit ćete vašu optimalnu veličinu!

Prema istraživanju Brenda Triumph, oko 50% žena nosi grudnjake pogrešne veličine. Dame su sklone tome da podcjenjuju veličinu svojih grudi, te ih stisnu u premale košarice.

Grudnjak prema obliku grudi

Kada ste odredili veličinu, vrijeme je da dobijete i pravi kroj. U nastavku pogledajte koji model grudnjaka pristaje kojem obliku grudi.

  • Vitka prsa – to su grudi više uske nego okrugle, i trebaju potporu jer se žene s takvim oblikom žale na slabo vezivno tkivo. To najbolje funkcionira uz balconette ili grudnjake za oblikovanje s čvrstim košaricama.
  • Atletska prsa – imaju veliku mjeru ispod grudi, ali malu košaricu. Ove grudi ne trebaju toliko potpore, i ukoliko ne želite vizuelno ih povećati, savjetujemo grudnjake bez jastučića i trendi bralette. Modeli s čipkom posebno lijepo izgledaju na malim grudima. Ako, ipak, želite malo više punoće, odgvaraće push-up grudnjaci.
  • Okrugla prsa – su savršena i tko ih ima pravi je sretnik! To su okrugle i čvrste grudi, ujednačenog volumena i pristaju im svi modeli grudnjaka. Kako oni moderni – u obliku trokuta, tako i mekani, ugodni za svakodnevnu uporabu.
  • Razmaknuta prsa – označavaju široko razmaknute grudi kojima najbolje pristaju grudnjaci s žicom, jer će ih centrirati i nježno oblikovati. Za večernji outfit preporučamo balconette.
  • Asimetrična prsa – su česta pojava, i prepoznaju se kao lako primetna razlika u veličini dojki. Modeli s jastučićima koji se skidaju, su idealni za ovaj tip grudi. Prosto izvadite umjetak sa veće strane, i po potrebi ga dodajte na manju stranu.
  • Zvonasta prsa – grudi su uske u osnovi, sa velikim volumenom pri dnu. Potrebna je jača potpora u vidu grudnjaka sa čvrstim košaricama, žicom i punim pokrivanjem.

Kao što vidite, pronaći pravi grudnjak je izvedivo, ako znate točnu veličinu i oblik svojih grudi. U internet-trgovinama možete pogledati najrazličitije modele grudnjaka, te izravno obaviti kupnju.

Ne propustite

Fashion report

Cvjetni motivi, razigrani printevi jesenskog lišća i udobne tkanine, nova su dizajnerska obilježja Palmersove jesenske kolekcije u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled.

Budi fit

Ako vas boli glava i imate problema s kralježnicom, vrlo je vjerojatno da imate pogrešan grudnjak – naučite odabrati pravi!

Trendovi

Prihvatljiv, rastezljiv i lagan grudnjak koji je - zahvaljujući svojim karakteristikama prilagodljivosti - savršen i za tinejdžere.

Fashion report

Koristeći rezultate istraživanja, adidas je odlučio obogatiti svoju trenutnu ponudu i stvorio niz sportskih grudnjaka koji pritom osiguravaju udobnost sportašicama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.