Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Odnosi

Kako preživjeti kraj veze

Promijenite način razmišljanja i počnite se smijati

Prekinuli ste dugogodišnju vezu, osjećate da ste doživjeli emocionalni krah i imate dojam kao ste uhvaćeni u lebdećem balonu nad kojim nemate kontrolu?

Veze – bile one kratkotrajna avantura, nevini flert ili cyber ljubav – često uključuju duboke osjećaje koji nakon prekida nerijetko mjesto ustupaju emocionalnoj boli. I dok je tuga popraćena raskidom veze svakodnevna emocija koju proživljava nebrojeno mnogo ljudi, mnogi ostaju uhvaćeni u klopku zvanu ‘moj bivši’.

Na žalost to nije samo stvar osobe, već se radi o svojevrsnoj ovisnosti koju su dokazali i sami znanstvenici. Naime, istraživači su proučavali mozak osoba koje su pretrpjele propast veze te ustanovili iznimnu aktivnost onog dijela mozga koji je povezan s ovisnošću. Upravo to može dovesti do opsjednutosti bivšim partnerom te depresije.

Kako biste preživjeli kraj veze i što prije krenuli dalje uživajući u svakodnevici donosimo vam niz savjeta koji se odnose na fizičke, psihičke i mentalne aspekte života.

FIZIČKI ASPEKT

Prestanite se prejedati

Izbjegavajte pretjerano uživanje u lijekovima, alkoholu, cigaretama i kavi, kao i traženje utjehe u hrani. Iako upravo ove stavke kod mnogih izazivaju osjećaj sreće, ne zaboravite da je ona u ovom slučaju kratkog vijeka. Na kraju ćete se samo osjećati gore, a postoji i mogućnost da ćete ovakvim načinom ponašanja povećati svoj konfekcijski broj. Umjesto kutije sladoleda ili čaše utjehe, spas potražite u meditaciji i opuštanju u prirodi.

prekid 1Jedite zdravo

Pružite potporu svojem organizmu i to nutritivno bogatom prehranom. Nemojte preskakati obroke i nastojte izbalansirati svoj dnevni menu.

Naspavajte se

Napunite se pozitivnom energijom i utonite u duboki san. Ako zbog teških misli imate problema sa spavanjem pomoć potražite u dnevniku – zapišite svoje misli i iskoristite prazan papir kao ispušni ventil.

Počnite vježbati

Manjak endorfina u tijelu koji nastupa nakon prekida nadomjestite satovima yoge, dugim šetnjama na jesenskom suncu ili satovima zumbe.

EMOCIONALNI ASPEKT

Ne ignorirajte emocije

Ako će vam suze pomoći da izrazite svoj bijes i razočarenje – plačite. Zanemarivanje emocija će samo pridonijeti osjećaju zbunjenosti i emocionalnog potopa. Oslobodite bijes i prije ćete se početi smijati.

Stvorite pozitivnu energiju

Rezervirajte što više vremena za aktivnosti koje vas vesele. Okružite se ljudima koji zrače pozitivnom energijom, uživajte u kavi s prijateljima, posjetite zoološki vrt i ne zaboravite se smijati.

MENTALNI ASPEKT

Prestanite biti opsjednuti bivšim

Zaboravite na sve one fraze ‘trebalo je biti’, ‘moglo je biti’, ‘kad bi bilo’… Upotrijebite svu energiju kako biste spriječili ovakve i slične misli koje vas sputavaju na vašem putu ka prebolijevanju. Preusmjerite misli na stvari koje vas čine sretne i trenutke u kojima ste se osjećaju dobro u svojem tijelu.

prekid 2Otputujte

Um je zapanjujuće snažan stroj. Upotrijebite ga za svoje dobro i pomoću njega u sekundi otputujte u daleke krajeve, nepregledne plaže okupane suncem. Pustite neka vas miluje blagi povjetarac, osjetite miris cvijeća te opustite tijelo i dušu.

DUHOVNI ASPEKT

Budite zahvalni

Jeste li primijetili da u isto vrijeme ne možete biti zahvalni i depresivni? Zahvalnost može bol transformirati u ljubav i unijeti mir u emocionalni kaos. Prisjetite se stvari koje cijenite i bez kojih ne možete te rastjerajte tmurne misli.

Darujte drugima

Kada se nalazite u sumornom raspoloženju prebacite fokus sa sebe na druge ljudi. Poznato je da darivanje drugih vraća životnu radost – stoga krenite prakticirati ono što oduvijek znate.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

BDSM više nije tolika nepoznanica, a parova koji ga prakticiraju svakim danom je sve više.

Suncokreti na oblacima

Zanimljivo je da kad sam bila mlađa nisam to nikad radila. Nikad se nisam stizala baviti analizama

Kultura

Ljubavni simboli nam pomažu da na najbolji, najromantičniji i ujedno najefikasniji način iskažemo svoje najdublje emocije.

Seks

Pornografija ponekad igra i ključnu ulogu u očekivanjima tijekom intimnih odnosa.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.