Moj dom

Kako preživjeti selidbu

Selidba i pakiranje dva su najbolja prijatelja. Jedno bez drugoga ne može.
Selidba i pakiranje dva su najbolja prijatelja. Jedno bez drugoga ne može. <br />
Oduvijek se pakiranjem bavi ženska ruka. Muškarci uglavnom podmeću leđa tada kada je već sve upakirano.

Obično ne znate odakle biste počeli. Kad u mislima prođete sve ono što vas čeka, nastat će panika, koju ćete najlakše prevladati ako napravite popis o planu selidbe.

Selidba je među stresnijim događajima u životu pa neka vam ta činjenica pomogne i dočekajte ju spremni. Kao i za svaki kuharski recept, potrebni su vam sastojci.

Pogledajmo, dakle, što je potrebno za što bezbolniju selidbu bez panike:

  1. Kuhinjska pregača – stavite kuhinjsku pregaču s velikim džepovima. Bit će vrlo praktična jer ćete u nju staviti sav pribor koji vam je potreban za pakiranje.
  2.  
  3. Pribor – škare, ljepljiva traka, olovka, markeri u bojama, blok i naljepnice. Kad počne ludilo, nećete znati gdje vam je glava, a kamoli škare.
  4.  
  5. Kutije – Važno je da su čvrste. Nema ništa gore od rasutoga sadržaja iz kutije u trenutku kad ste ju podigli. Ako je potrebno, ojačajte dno ljepljivom trakom. Uz ostale kutije, prikupite još desetak jer će vam zaista biti potrebne.
  6.  
  7. Vreće za smeće – Ako mislite da vam u novom životu nešto neće trebati, osobito odjeća, zaboravite na to. Nešto od toga možete darovati prijateljima, nešto dobrim susjedima ili humanitarnim organizacijama. Nikada ne znate – ono što je nekome otpad, drugome je blago. Ostalo što ne želite više vidjeti u svojemu novom domu bacite.
  8.  
  9. Pomoć – potražite pomoć drugih ljudi, trebat će vam. Tijekom tog napornoga razdoblja selidbe prijatelji i dobra rodbina bit će vam od neprocjenjive koristi. Tek se na muci poznaju junaci. Tek se pri selidbi poznaju prijatelji.
  10.  
  11. Novinski papir, obični papir, kuhinjske krpe, plastične vrećice – u to ćete umatati posuđe i ostale lomljive stvari (vaze, ogledala itd.).
  12.  
  13. Dječja kutija – Ako imate djecu, olakšat ćete sebi život ako pri ruci imate i neke njihove igračke. Kad uđete u novi stan, dobro će doći neki crtići, slikovnice i bojice. Stavite čistu odjeću za presvlačenje i pidžamu.
  14.  
  15. Kutija sve u jednom – Kako ne biste izbezumljeno prebirali po upakiranim stvarima, spasit ćete sebi živce ako u jednu kutiju stavite stvari koje će vama i vašoj obitelji zasigurno trebati čim uđete u stan: nešto odjeće, papuče, osnovnu kozmetiku, punjač za mobitel, neki sendvič, voće, vodu, piće za živce i budilicu.
  16.  
  17. Transportno vozilo – što veće, to bolje

Osnove pakiranja

Na dno kutije stavljajte teže stvari. Pripazite na one lomljive koje morate umotati svaku zasebno. Stavljajte ih okomito, a ne jednu na drugu. Kutiju obvezno označite kako biste znali što je u njoj. Idealno bi bilo kad biste nalijepili popis, barem ugrubo, predmeta koji se nalaze u kutiji.

Sad imate plan! Krenulo je!

Savjeti

  • Obično se selidbe planiraju vikendom. Ako je ikako moguće, pokušajte to organizirati tako da u nedjelju ujutro budete u novomu stanu. Odmoreni, bez nervoze, do ponedjeljka ćete već napraviti svoj dom. Upamtite što ste sanjali.
  •  
  • Selidbu mogu obaviti i radnici za selidbe koji će od vas tražiti oko 1000 kuna za gradsku selidbu ili oko 5 kuna po kilometru, uz dodatak 30 kuna po satu za radnike. Potrošit ćete nešto više novca, ali ćete sebe osloboditi mnogih muka.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Moj dom

Ako vam je prva asocijacija na bambus crno vino i kola, a stariji ste od 22., vrijeme je za promjene!

Moj dom

Želite li dašak ovog godišnjeg doba unijeti u svoj prostor, u nastavku vam donosimo nekoliko ideja koje od vas ne traže financijske eskapade.

Moj dom

Pametnim izborom zidnih boja svoj ćete dom učiniti savršenim mjestom za život. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako to učiniti, odnosno s kojim...

Moj dom

Kuhinja i blagovaonica su bitni dijelovi svakog doma i mjesto gdje se okupljate sa svojim najbližima, obitelji i prijateljima, kako biste uživali u dobroj...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version