Beauty report

Kako revitalizirati kosu nakon mora?

Vratite joj stari sjaj i potrebnu vlagu.
Ljeto je vrijeme godišnjeg odmora, ali ne i kada je u pitanju vaša kosa. Ako ste imali sreće i par tjedana proveli na obali, možda ste primijetili određene negativne posljedice na svojoj kosi – ona je isušena, lako puca, beživotna je i njena je boja izblijedjela.

Donosimo savjete kako joj vratiti stari sjaj!

1. Tretirajte suhu kosu toplim uljem posebno namijenjenim za vaš tip kose (slijedite upute na bočici i nećete imati problema), a zatim kosu isperite uobičajenim šamponom. Ovakvu kuru ponovite tri puta mjesečno kako bi se kosa nahranila, postala kvalitetno vlažna i dobila sjaja.

Ulje ne mora isključivo biti iz trgovine, nego se možete okrenuti i svom kuhinjskom ormariću za lijepu i njegovanu kosu. Osim što je glavna zvijezda mediteranske prehrane, maslinovo ulje je izrazito cijenjeno o kozmetičkoj industriji jer njeguje kožu, nokte i kosu.

Ovo ulje ne samo da jača već i hidratizira folikule kose. Nanesite nekoliko kapi maslinovog ulja na prste i umasirajte u skalp. Ulje možete nanijeti i na cijelu kosu kako biste joj pružili cjelovit tretman, sjaj i volumen. Naravno, ako ga stavite na cijelu kosu, maslinovo ulje nakon kraja tretmana isperite šamponom.

Na raspolaganju vam je i umirujuće kokosovo ulje koje kosi pruža potrebnu vlažnost. Ovo prirodno ulje obiluje kalcijem, magnezijem i kalijem, a ti esencijalni sastojci sprječavaju svrbež vlasišta i druge probleme s kosom.



2. Dok je god vani temperatura blizu 30 stupnjeva, bez obzira nalazite li se na moru ili usred kontinenta, sunce može oštetiti vašu kosu i glavu. Šteta će biti veća ako bojite kosu jer neposredna izloženost sunčevim zrakama uzrokuje brže izbljeđivanje boje. Nosite zaštitni šešir ili maramu.

3. Pitajte frizerku ili prodavačicu u drogeriji neka vam preporuči proizvod u spreju ili kremi koji sadrži zaštitni faktor protiv sunca.

4. Smanjite pucanje vlasi – izbjegavajte nositi kosu u repu, pundži ili gomilanje špangica. Iako su ovakve frizure idealne za ljetne vrućine jer pramenove drže podalje od vrata i lica, konstantno sputavanje kose nije dobro i ostavit će traga na njenom izgledu, a čak i može dovesti do bolova.



5. Zaboravite na fen
neko vrijeme i kosu sušite na zraku. Dobro ju istrljajte ručnikom, pažljivo raščešljajte prstima, pa češljem, te pustite neka ju osuši zrak iz prostorije. Jednako tako kosi osigurajte pauzu od pegla i uvijača.

6. Priuštite svojoj kosi hranjivu masku od avokada i banana – voća koje je odlično za lomljivu kosu. Osigurat ćete vlasima prijeko potrebne vitamine A, B i E, te kalij, a u isto vrijeme ćete ju nahraniti vlagom i pomoći joj stvoriti otpor na toplinu.

U zdjelici pomiješajte četvrtinu avokada i jednaku količinu banane, sve dok ne dobijete kašu. Masku nježno, ali temeljito umasirajte u kosu, te prekrijte glavu starim ručnikom. Nakon 20 do 25 minuta isperite.

Ordinacija.hr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Beauty report

Poznat po savršenom mirisu i prirodnim sastojcima svakog proizvoda, L'Occitane nam je ovog proljeća donio novitete za kosu kao krunu svakog lica!

Savjeti i preporuke

Kakvu god dužinu ili oblik kose imali, važno je da se trudite održati ju zdravom, a frizeri smatraju da je na tom putu važno...

Savjeti i preporuke

Kada je riječ o ljepoti kose, tijela i kože, L'Erbolario nudi širok spektar proizvoda koji će vam pomoći da postignete besprijekoran izgled.

Savjeti i preporuke

Nova linija Molecular Bond Repair je predstavljena i u Hrvatskoj i od sada je dostupna u svim drogerijskim lancima.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version