Duh i tijelo

Kako se nositi s narcisoidnom osobom kada je ne možete izbjeći?

Loše veze, manipulativni rođaci, agresivni šefovi, neke toksične osobe osjetite i kilometrima daleko.

Najidealniji svijet bi bio onaj u kojem bi svi poštovali vaš osobni prostor i granice. Nažalost, to nije tako. Loše veze, manipulativni rođaci, agresivni šefovi, neke toksične osobe osjetite i kilometrima daleko. Čak i ako vam netko blizak pokazuje znakove ponašanja za koje znate da nisu u redu prema vama, nije uvijek lako i moguće dati otkaz na poslu, odseliti se ili prekinuti vezu. To se najčešće događa kada se u vašoj blizini nalazi narcis.

Tko su narcisi?

Narcisoidne osobe su one osobe koje vole sebe više od ičega drugog, imaju preveliko mišljenje o sebi, žele dobiti pažnju i divljenje, pokazuju dominaciju i moć, dok istovremeno zanemaruju tuđe osjećaje i želje. Budući da postoji nekoliko razina narcisoidnosti, ponekad se narcisoidne osobnosti ne mogu prepoznati tako lako. Ili vas dobro manipuliraju. Kako god bilo, istina je da je vrlo teško nositi se s takvim osobama. Njihovo ponašanje u nekom trenutku počinje utjecati na vas i na vaše mentalno zdravlje.

Dakle, kako se onda nositi s narcisom kojeg ne možete izbjeći?

Kako se nositi s narcisoidnom osobom?

Narcisi znaju biti vrlo neugodne i manipulativne osobe, pogotovo kada imaju susret jedan na jedan. No, s obzirom na to da se jako brinu o svom imidžu, najčešće će se u javnosti ponašati pristojno i divno pa pokušajte koliko možete izbjeći situacije da ste nasamo s tom osobom. Također, često se hrane tuđim emocijama i reakcijama, koje sami izazivaju, stoga je vaše nereagiranje na situaciju odlična strategija. Kada govorimo o ljubavnoj vezi s narcisom, morate znati da se ta osoba nikada neće promijeniti. Ako i to prihvaćate, onda biste trebali naučiti koji su to njegovi okidači koje trebate izbjegavati.

Ono najvažnije što trebate jest postaviti granice i držati ih se jer su one od vitalne važnosti za vaše mentalno zdravlje. Doduše, u bilo kojem odnosu treba postavljati granice, a posebno kada se radi o odnosu s narcisom. No bez obzira na okolnosti, zaštitite se, budite čvrsti s granicama i tražite dodatnu podršku kada i gdje trebate.

Ne propustite

Duh i tijelo

Jedna od tema koja je posebno privlačna onima koji istražuju svijet psihologije su načini funkcioniranja osoba i njihove osobine ličnosti.

Duh i tijelo

U narednih nekoliko minuta naučite prepoznati narcise, odnosno psihopate…

Duh i tijelo

Život ili odnos s narcisoidnom osobom na prvu može biti privlačan, intelektualno zavodljiv, prpošan i energičan.

Kultura

Društveni mediji su nam samo olakšali da ova naša osobina izađe na vidjelo, odnosno da narcisoidni pokažu svoje pravo lice.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version