Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Kako se pošteno naspavati i započeti novi dan s puno energije?

Svakome je dobro poznat osjećaj kada se čovjek probudi umoran, iako je naoko spavao dovoljno dugo.

Svakome je dobro poznat osjećaj kada se čovjek probudi umoran, iako je naoko spavao dovoljno dugo. No za to, kako otkriva tiktokerica Addison Jarman, postoji rješenje. U svom je viralnom videu otkrila jednostavan način kako se pošteno naspavati i započeti novi dan s puno energije, prenosi Index.hr.

Sve je u matematici

U videu koji je pregledan više od pet milijuna puta Jarman objašnjava da je najvažnije točno izračunati kada krenuti na počinak. Izračun se temelji na ciklusima sna koji traju otprilike 90 minuta.

Ciklus se sastoji od nekoliko faza. Čovjek prvo utone u san, a potom slijede faza lakog pa dubljeg sna. Posljednja je faza ciklusa takozvana REM faza, nakon koje bi se čovjek trebao probuditi kako bi nanovo počeo s novim ciklusom.

Prema tome bi, primjerice, netko tko želi ustati u sedam sati, trebao zaspati pola sata prije ponoći, što znači da će spavati sedam sati i trideset minuta, ili pet punih ciklusa.

Više

Seks

Redovito vođenje ljubavi je najzdraviji način da si produljite život i što dulje ostanete zadovoljni i sretni.

Savjeti stručnjaka

Kurkuma ima jaka protuupalna i antikancerogena svojstva, a koristi se za smanjenje upala i probavnih smetnji pa u kombinaciji s kokosovim mlijekom čini samo...

Zdravstveni karton

Ako ste od onih koji muku muče sa snom ili nikako ne možete zaspati, sigurno ste isprobali sve što su vam savjetovali da probate...

Moj dom

Stvaranje savršenog okruženja za optimalan san ne mora biti neki opasan trošak.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.