Kako urediti balkon ili terasu?

Možda nikad više nismo cijenili balkone i terase našega stana ili kuće, nego sada, u vrijeme pandemije. Lijepo vrijeme nas tjera na otvoreno. Terasa ili balkon s hladom, zamjenjuje dnevni boravak i postaje najkorišteniji prostor u stanu/kući.

Ali kako pravilno urediti vanjski prostor, a da pritom izbjegnemo kič, pretjeranost ili osjećaj ‘da nešto nedostaje’? Kako sve to napraviti s relativno malim budžetom, a da se pritom postigne maksimalni učinak?

 

 

Važno je znati da niti jedan balkon ili terasa nisu premali da bi izgledali savršeno. Namještaj s uzorcima, veseli jastuci mogu učiniti vaš mali raj ugodnijim i još ljepšim za boravak. Pametno iskoristite prostor koristeći okrugle stolove, sklopive stolove koje možete pričvrstiti za ogradu ili fasadu, stolice na sklapanje, klupe koje možete postaviti uza zid ili ogradu…

Možete nabaviti i sanduke za odlaganje na koje možete postaviti jastuke. Imat ćete gdje sjesti, ali i prostor za odlaganje.

 

 

Za slučaj da ste ljubitelj cvijeća ili da želite sami uzgojiti svoje začine, bez obzira na to koliko prostora imate, rješenje su žardinjere okrenute prema vanjskoj strani ograde, vertikalni vrtovi uz zid ili pak viseće tegle pričvršćene o strop.