Savjeti stručnjaka

Kamilica kao rješenje za lijepu kožu

Kamilica je nadaleko poznata kao ljekovita biljka, a čaj od nje se često koristi za ublažavanje stresa, smirivanje i rješavanje problema sa spavanjem.

Kamilica je nadaleko poznata kao ljekovita biljka, a čaj od nje se često koristi za ublažavanje stresa, smirivanje i rješavanje problema sa spavanjem. Na kožu, infuzija cvjetova kamilice ima sličan umirujući efekt, hidrira je i pomaže u borbi protiv nesavršenosti.

Kamilica je posebno dobra zbog svoje svestranosti: odlična je za sve tipove kože. Nježno hidrira suhu i osjetljivu kožu, ublažava osjećaj zatezanja, pomaže u borbi protiv ljuštenja i iritacije. Ako je vaša koža masna i sklona nesavršenostima, antibakterijske komponente u kamilici će pomoći u smanjenju upale i normalizaciji proizvodnje kožnog sebuma.

Kako koristiti kamilicu za kožu?

Osušene cvjetove kamilice možete kupiti u apoteci: prodaju se u filter vrećama za pripremu ili jednostavno usitnjeni. Zakuhati kamilicu u proporciji koja je naznačena na pakiranju (obično jedna žlica – ili jedna filter vrećica – na 1 čašu vode) u ključaloj vodi, ostaviti da odstoji 30-40 minuta, zatim procijediti i ohladiti na sobnoj temperaturi.

Dobiveni čaj koristite kao tonik za lice i vrat: nanesite na kožu dva puta dnevno (nakon čišćenja), nakon čega možete nanijeti hranljivu kremu. Druga opcija je da zamrznete kamilicu u kalupima za led i ujutru obrišite lice. Kockice leda od kamilice će pomoći u smanjenju nadutosti i dati vašem licu zdrav sjaj.

Eterično ulje kamilice

Ovo ulje se koristi u medicinske svrhe još od vremena starih Egipćana, Grka i Rimljana. Postoje dva ulja kamilice – jedno se proizvodi od cvjetova njemačke, a drugo od cvjetova rimske kamilice. Ovo ljekovito ulje vrlo je popularno u kozmetici.

Pomaže zacijeliti ožiljke i pri odstranjivanju mrlja na koži. Izvrsno tonizira masnu kožu, uklanja masni sjaj te čisti akne od toksina i bakterija. Djelotvorno je kod ekcema, psorijaze, crvenila lica, dermatitisa i drugih problematičnih stanja kože.

Izvor: Zenskimagazin.rs, alternativazavas.com

Ne propustite

Beauty report

Osim što proljeće donosi laganije i vedrije outfite, cvjetne parfeme i općenito vedrije raspoloženje, proljeće nas tjera i na promjenu frizura.

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Zanimljivosti

Kraljica Hrvatske najstariji je i najprestižniji izbor ljepote. Ujedno je prvi i jedini izbor za kojeg se veže povijesna zanimljivost.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version