Događanja

Klapa Rišpet garantira odličnu zabavu

Klapa Rišpet, jedna od naših najpopularnijih klapa održat će svoj prvi veliki zagrebački koncert u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 26. veljače 2019. godine.

Klapa Rišpet, jedna od naših najpopularnijih klapa održat će svoj prvi veliki zagrebački koncert u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 26. veljače 2019. godine.

S obzirom na to da već godinama nastupate i održali ste puno koncerata, kakav je osjećaj po prvi puta nastupiti u „kultnom“ Lisinskom?

Predivan je osjećaj i mi jedva čekamo. Lisinski je hram kulture i imati svoj koncert u njemu je nešto posebno. Budući da jako puno sviramo i nastupamo po Hrvatskoj i Sloveniji, Rišpet će biti itekako spreman za koncert u utorak, 26.02. u 20 sati. Bit će to noć ljubavi, emocija i lipe dalmatinske pisme posvećene prije svega svim dragim ženama koje dođu na koncert. Ulaznice već sad idu jako dobro tako da vjerujemo da će Lisinski biti krcat.

Na svom repertoaru imate bezbroj prekrasnih pjesama, koja vam je misao vodilja kod pisanja istih, kako napisati „uspješnu“ pjesmu?

U svakom slučaju misao da pisma prije svega mora zadovoljiti mene da stavim svoje ime i prezime iza nje. Osim toga, pisma mora biti lijepa, emotivna, pjevna, mora leći izvođaču, ali isto tako doprijeti i do srca svih slušatelja. Ako u tome uspijem, moje srce je veliko kao kuća.

Iza sebe imate godine iskustva nastupanja, no svejedno, prisutna li je i danas trema pred nastup?

Naravno da već imamo pozitivnu tremu pred koncert u Lisinskom. Zapravo uvijek ima te slatke napetosti i nervoze. Klapa se prije nastupa upjevava, a Ivo ponavlja stihove i traži svojih pet minuta mira pred sam izlazak na binu. Tko tvrdi da nema tremu, mislim da laže hahaha.

Kako se pripremate za nastup, postoje li neki vaši rituali koje ne propuštate?

Nemamo posebnih rituala, odradimo probe u toku popodneva, sve se namjesti te uštima. Ritual je možda uvijek stati popit kavu i nešto pojesti na auto putu na istim mjestima i to je uglavnom to. U kombiju vlada odlično ozračje – pjesma vicevi, zafrkancija, kao da se ide na ekskurziju. Rišpet je odlična ekipa.

Na koncertu će vam se pridružiti dugogodišnji prijatelji i kolege, koliko vam znači ta podrška?

Ponosni smo što će nam se pridružiti dvije velike glazbene dive, Doris Dragović i Jelena Rozga. One su prije svega naše velike prijateljice s kojima nas veže dugogodišnje prijateljstvo, a s obje imamo i prekrasne duete: s Doris “Jedina jubav moga života”, a s Jelenom “Prsti zapleteni,” pjesmu po kojoj se i sam koncert u Lisinskom zove, a koja je pregledana sedam milijuna puta na YouTubeu i doista je veliki hit.

U vašim spotovima česte gošće su poznate ljepotice. Koja suradnja vam je najdraža?

Nisu samo ljepotice, nađe se tu i koji poznati zgodan frajer, imali smo na primjer Ivana Pažanina, chefa koji je jako drag ženama – a baš mi je sinoć javio da dolazi na koncert u Lisinskom. Divne Ana Sasso, Meri Benčić, Fani Čapalija, naša draga Blanka Vlašić, doista se ne mogu odlučiti koja je suradnja najdraža, ali vjerujte da su sve divne, drage i normalne osobe, sjajne za suradnju. Uza sve to, jako vole pisme Rišpeta.

S kim biste voljeli još snimiti duet?

Pa možda bismo voljeli nekada snimiti nešto malo neobičnije, recimo s nekim stranim izvođačem. Kad nakon dueta s Mišom, Jelenom, Doris razmišljaš o tome, teško je izabrati nekog novoga.

Ne propustite

Predstavljamo

Klapa je koncert započela pjesmom 'Bojim se' koja je publici odmah dala naslutiti kako ih čeka večer za pamćenje.

Događanja

Prepuna dvorana Lisinski, odjekivala je najljepšim ljubavnim stihovima, a publika je bila na nogama i pjevala u glas. Najpoznatnije pjesme poput „Šta mi ljube...

Događanja

Iza najljepših ljubavnih pjesama, stoji upravo Klapa Rišpet, koja ne skriva oduševljenje interesom svoje publike za nadolazeći koncert u Splitu 07. ožujka, uoči Dana...

Događanja

Klapa Rišpet ili kako ih od milja publika zove 'dalmatinski slavuji' mjesec ljubavi obilježili su lijepom gestom.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version