Gastronomija

Koje su namirnice izvor zdravlja?

Ljepota i zdravlje u prehrani.
Postoje namirnice koje su pravi izvor zdravlja i koje bi trebale biti sastavni dio našeg svakodnevnog jelovnika. Pokušajte bar jednom u danu zdravu namirnicu ukombinirati u svoju prehranu.

Maslinovo ulje
– ono predstavlja zdravu masnoću, koja zbog sadržaja fenola štiti krvožilni sustav. Maslinovo ulje smanjuje loši, a povećava dobri kolesterol.

Bijeli luk
– od davnina je poznato djelovanje bijelog luka na bakterije, viruse i gljivice, pa ga često nazivaju i prirodnim antibiotikom.

Brokula – istraživanja su pokazala da brokula sadrži supstance koje sprječavaju nastanak velikog broja tumora, kao što su tumori dojke, pluća i debelog crijeva.

Pahuljice
– Zajedno sa jogurtom, pahuljice su idealan doručak. Bogate su zdravim vlaknima kao i supstancama koje sprječavaju nastanak akni. (Provjerite količinu soli na deklaraciji)

Sjemenke – Vlakna u sjemenkama suncokreta, bundeve i lana dokazano snižavaju krvni tlak i nivo kolesterola u krvi.

Čaj – Zbog bogatstva antioksidansima, samo jedna šalica čaja svakoga dana smanjuje rizik nastanka bolesti arterija za čak 46%.

Jogurt – Osim kalcija koji je neophodan za zdravlje koštanog sistema, jogurt sadrži probiotike, dobre bakterije koje čuvaju zdravlje crijeva.

Cimet
– Osim što je aromatičan, ovaj začin je izuzetno zdrav. Dokazana je njegova uloga u regulaciji nivoa šećera u krvi kod dijabetičara, kao i protuupalno djelovanje, odnosno eliminacija bakterije Escherichia coli.

Borovnice – Izrazito su bogate antioksidansima koji čuvaju naše srce, a također nas čuvaju od čestih upala mokraćnog mjehura sprječavajući bakterije da se pričvrste za njega.

Dok se borite protiv celulita i masnih naslaga uz pomoć tretmana poput vakumske kavitacije pripazite na prehranu, jer u protivnom bi rezultati mogli biti puno manji.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Zanimljivosti

Kraljica Hrvatske najstariji je i najprestižniji izbor ljepote. Ujedno je prvi i jedini izbor za kojeg se veže povijesna zanimljivost.

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Gastronomija

Prehrambeni kvasac je dodatak jelima koji dolazi u obliku pahuljica ili praha. Riječ je o veganskom proizvodu koji, među ostalim, u receptima zamjenjuje mliječne...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version