Beauty report

Kokosovo ulje – za lijepu i zdravu kosu

Ako tražite prirodno rješenje za lijepu, zdravu i sjajnu kosu, predlažemo vam da razmislite o primjeni kokosovog ulja. Možete ga koristiti na suhu i mokru kosu, ujutro ili navečer, u obliku maske ili regeneratora.

Postoji jako puno istraživanja o tome kako djeluje kokosovo ulje za kosu te koliko je učinkovito u borbi protiv određenih stanja kose. Neki ga koriste čak i na vlasištu, jer se tako potiče brži rast. No, u nastavku teksta malo bolje ćemo se pozabaviti time i obrazložiti je li išta zaista sve ovako kako se čini.

Kako koristiti kokosovo ulje?

Kokosovo ulje je jedno od najčešće korištenih ulja za kosu. Ono čini čuda i u većini slučajeva je učinkovitije od šampona, regeneratora, maske i ostalih komercijalnih proizvoda za njegu i oblikovanje kose.

Možete staviti kokosovo ulja na kosu prije pranja; ona tako neće upiti previše vode čime se istovremeno sprječava se njezino isušivanje, pucanje i eventualna oštećenja. Jednostavno nanesite kokosovo ulje pola sata prije pranja. Ravnomjerno prekrijte srednji dio kose i vrhove.

Kao i bilo koji drugi dobar regenerator, kokosovo ulje jača folikule dlake i sprječava pucanje vrhova. Možete ga koristiti kao zamjenu za dosadašnji regenerator ili jednostavno nakapajte par kapi ulja u regenerator koji trenutno koristite da biste pojačali njegovo djelovanje.

Ako vašoj kosi želite podariti superhranjivi tretman, onda svaki tjedan navečer prije spavanja nanesite par žličica ulja na kosu i ravnomjerno umasirajte. Ako imate jako suhu ili oštećenu kosu, ulje ostavite preko noći, a ako je samo želite malo omekšati, onda možete isprati za 2-3 sata. Tu su i mnoge druge kreme za kosu koje možete kombinirati s uljem.

Kokosovo ulje bolje štiti kosu od mnogih komercijalnih proizvoda

Kada se koristi na kosi, kokosovo ulje smanjuje gubitak proteina iz kose te promiče njezin zdravi izgled. Svakodnevno oblikovanje kose i izloženost okolišnim zagađivačima može je uništiti. Kokosovo ulje može vam pomoći u tome tako što će bez obzira na čimbenike koji djeluju na nju poticati njezin brži rast.

Široku paletu proizvoda za njegu kose na bazi kokosa potražite na https://www.douglas.hr/.

Ako kokosovo ulje nanosite nakon pranja, kosa postaje mekša i zaglađenija, a ujedno se smanjuje trenje uzrokovano oblikovanjem kose. Samim time manja je vjerojatnost pucanja odnosno lomljenja kose, što također neminovno utječe na njezin izgled, ljepotu i zdravlje.

Ne propustite

Beauty report

Svi znamo kako je ponekad teško pronaći beauty salon koji ima slobodan termin upravo kada nama to odgovara – tome doskače FOREO, svjetski skin-tech...

Darivanje

Osjetite auru i intrigu novog Avon parfema i prepustite se magiji mjesečine koja će vas dugo nositi na svojoj svjetlosti – daleko, daleko, sve...

Savjeti i preporuke

Predstavljamo The Elements, uzbudljivu novi kozmetički brend na tržištu koji kombinira znanost s prirodom kako bi stvorili specijalizirane formulacije za njegu kože.

Darivanje

FOREO poziva kćeri da proslave dragocjenu vezu sa svojim majkama kroz moć njege kože - ukorijenjenu u tradicijama i dijeljenim sjećanjima.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version