Danas vam donosimo zanimljiv recept koji smo pronašli na Receptturi! Receptturin mali i dinamičan tim čine Tanja i Branimir, dugogodišnji partneri i u privatnom životu, a odnedavno i supružnici.
Sastojci
- 2 jabuke
- 1 limun
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 100 ml ulja
- 110 ml jogurta od vanilije
- 220 g glatkog brašna TIP 550
- 16 g praška za pecivo
Za ukrašavanje:
- 40 g marmelade od marelica ili neke druge svijetle marmelade
- 30 g oguljenih narezanih badema
- šećer u prahu
Napomena
-
Jabuke oguliti i narezati na komadiće veličine oko 1 centimetar.
-
Naribati koricu od limuna a nakon toga i iscijediti sok iz njega.
-
Narezane jabuke politi s 2 žlice soka od limuna da ne promijene boju i promiješati.
-
U posudi za miksanje razbiti 2 jaja.
-
Dodati šećer i vanilin šećer.
-
Sve miksati mikserom da postane svijetla smjesa.
-
Zatim u smjesu uliti ulje i kratko izmiješati.
-
Dodati jogurt od vanilije, naribanu koricu jednog limuna i ostatak soka od limuna.
-
Opet sve izmiješati mikserom.
-
U dva puta sipati u smjesu glatko brašno (TIP550) i uz njega prašak za pecivo te ih ručno (pjenjačom) umiješati u smjesu.
-
Na dno okruglog kalupa 26 cm staviti papir za pečenje i odrezati višak.
-
Stjenke kalupa namastiti i pobrašniti.
-
Po dnu kalupa poslagati narezane jabuke.
-
Sipati preko napravljeni biskvit, dobro ga poravnati te više puta udariti o čvrstu podlogu.
-
Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 45 minuta.
-
Pečeni kolač izvaditi iz pećnice i rubove obrubiti nožićem.
-
Maknuti stjenke kalupa, pa onda okrenuti kolač na pladanj tako da jabuke budu gore.
-
Oprezno maknuti papir za pečenje.
-
Na slaboj vatri zagrijati marmeladu od marelica i s njom premazati gornji dio kolača.
-
Narezati bademe na sitne komade te ih nanijeti samo na rubove kolača.
-
Za kraj topli kolač posuti šećerom u prahu.
Recept možete pogledati i u njihovom videu!