Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Kolač od dvije jabuke i dva jaja

Ako tražite neki novi kolač od jabuka vrijedan isprobavanja, ovo je upravo taj!

Danas vam donosimo zanimljiv recept koji smo pronašli na Receptturi! Receptturin mali i dinamičan tim čine Tanja i Branimir, dugogodišnji partneri i u privatnom životu, a odnedavno i supružnici.

Sastojci

  • 2 jabuke
  • 1 limun
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 100 ml ulja
  • 110 ml jogurta od vanilije
  • 220 g glatkog brašna TIP 550
  • 16 g praška za pecivo

Za ukrašavanje:

  • 40 g marmelade od marelica ili neke druge svijetle marmelade
  • 30 g oguljenih narezanih badema
  • šećer u prahu

Napomena

  • Jabuke oguliti i narezati na komadiće veličine oko 1 centimetar.
  • Naribati koricu od limuna a nakon toga i iscijediti sok iz njega.
  • Narezane jabuke politi s 2 žlice soka od limuna da ne promijene boju i promiješati.
  • U posudi za miksanje razbiti 2 jaja.
  • Dodati šećer i vanilin šećer.
  • Sve miksati mikserom da postane svijetla smjesa.
  • Zatim u smjesu uliti ulje i kratko izmiješati.
  • Dodati jogurt od vanilije, naribanu koricu jednog limuna i ostatak soka od limuna.
  • Opet sve izmiješati mikserom.
  • U dva puta sipati u smjesu glatko brašno (TIP550) i uz njega prašak za pecivo te ih ručno (pjenjačom) umiješati u smjesu.
  • Na dno okruglog kalupa 26 cm staviti papir za pečenje i odrezati višak.
  • Stjenke kalupa namastiti i pobrašniti.
  • Po dnu kalupa poslagati narezane jabuke.
  • Sipati preko napravljeni biskvit, dobro ga poravnati te više puta udariti o čvrstu podlogu.
  • Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 45 minuta.
  • Pečeni kolač izvaditi iz pećnice i rubove obrubiti nožićem.
  • Maknuti stjenke kalupa, pa onda okrenuti kolač na pladanj tako da jabuke budu gore.
  • Oprezno maknuti papir za pečenje.
  • Na slaboj vatri zagrijati marmeladu od marelica i s njom premazati gornji dio kolača.
  • Narezati bademe na sitne komade te ih nanijeti samo na rubove kolača.
  • Za kraj topli kolač posuti šećerom u prahu.

Recept možete pogledati i u njihovom videu!

Više

Gastronomija

Složenac od jabuka i badema idealan je desert u onim trenucima kad doma nemate nikakve sastojke, osim ostataka nekog voća, u ovom slučaju jabuka.

Gastronomija

Jabuke, biskvit, cimet, med, šećer u prahu… Ma, divotica...

Budi fit

Nepovratno izgubite do 3,5 kilograma u mjesec dana.

Gastronomija

Razne slastice s jabukama oduvijek su među najpopularnijim domaćim receptima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.