Trendovi

Kolekcije frizerskih akademija regije

Međunarodni frizerski festival Hairstyle News 2012 okuplja frizersku elitu.
Deveti međunarodni frizerski festival Hairstyle News 2012 koji se održava 24. i 25. ožujka u opatijskim hotelima Kvarner i Milenij, te dvorani Gorovo, okupit će najpoznatija domaća, ali i regionalna frizerska lica. Posjetitelji će tako moći uživati u demonstracijama vještina i inovativnih trendova iz svijeta frizerstva, mode i ljepote koje su za njih pripremili stručni timovi utjecajnih hrvatskih, ali i regionalnih frizerskih akademija.

Najavljujemo vam 6 kolekcija renomiranih frizerskih studija iz Hrvatske i ostatka regije, koje će biti predstavljene na festivalu.

DramatiQueen – Mosquito by Matej Komar

Slovenski frizerski stručnjak Matej Komar pokušat će kolekcijom DramatiQueen razbiti klišeje oko glamura i prestiža u modi te predstaviti drugačiji koncept odnosa ljepote i visoke mode. Njegove su žene slobodne i samosvjesne, one se kreću u visokim krugovima, ali su istovremeno i povezane s underground kulturom.



Na četiri će modela biti predstavljene tehnike šišanja i bojanja, pri čemu su šišanja stroga, geometrijska, prevladaju perfekcionizam i kompozicija između linija šišanja i linija lica. Boje su ujednačene, prevladavaju kombinacije hladnih i toplih tonova koji su u kompoziciji s linijama šišanja. Na preostalim će dvama modelima od prirodne, duge kose, i uz kombinaciju različitih tekstura i linija, biti predstavljene dvije glamurozne i minimalistične kreacije podignute kose.

Hair le Queen – MI Hair Academy

U ovoj će inspirativnoj kolekciji veseli modeli nositi izražajne i sjajne frizure pune boja. Osnovni elementi šišanja – kocka, krug i trokut, bit će predstavljeni kroz svaku pojedinu frizuru. Kod duge kose frizure će biti podignute, uz tehniku s elementima kruga, kocke ili trokuta, a tekstura kose zaglađena i reljefna. Inspiracija je arhitektura 21. stoljeća, povezanost visokih i velikih građevina te njihova multifunkcionalnost u prostoru.

Young Stars – Mič Styling Art

U ovom kolekciji tim akademije je pronašao inspiraciju u valovima i kovrčama starog Hollywooda kombinirajući ih s klasičnim šišanjem i detaljima iz doba punka.



Inače, ova je frizerska akademija jedna od najpoznatijih u Sloveniji koja je dvadesetu obljetnicu svog kreativnog rada prošle godine obilježila otvaranjem privatne frizerske škole u Sloveniji, a u Londonu nominacijom i izborom za finalista na natjecanju International Visionary Awards na Alternative Hair Showu!

Data Patterns – ZGAT Akademija

Ova kolekcija predstavlja spoj svježe inspiracije i nove kreativne perspektive, klasičnog i elegantnog, te modernog i pomalo avangardnog na jednostavan, jezgrovit i edukativan način. Zaštitni znak ove Akademije je jedinstven pristup kosi. Njezina je kreativna frizerska priča isprepletena s modom, glazbom, tehnikom i dizajnom.

Universe – IDEA Academy

Kolekcija Universe inspirirana je svemirom i bogatstvom njegovih boja i oblika. Ideja vodilja ovog kreativnog tima bila je da tehnikom oslikavanja, koja stvara privid trodimenzionalnosti, i oblikovanjem kontura kruga, kao vječne forme, na kosu prenesu raskoš boja svemirskih bespuća i obrise planeta. Iluzija postignuta bojama koje kao da načas nestaju, a potom se skladno utapaju u savršenu formu nekog posve novog obličja – ključan je detalj ovih kreativnih frizura.

Mainstream – Stevo Hair Academy


Ova je kolekcija spoj simetričnih i asimetričnih precizno ošišanih linija, a sam naziv govori o njezinoj praktičnosti.



Stevo Hair Academy tim prikazat će tehnike šišanja te kombinacije boja ove najnovije kolekcije. Stevo Pavlović je najavio jedan sasvim novi koncept prezentacije njihovog teama – Cut & Color Coture – koji će biti po prvi put prikazan u sklopu njihovog nastupa na velikoj pozornici.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Beauty report

Poznat po savršenom mirisu i prirodnim sastojcima svakog proizvoda, L'Occitane nam je ovog proljeća donio novitete za kosu kao krunu svakog lica!

Savjeti i preporuke

Kakvu god dužinu ili oblik kose imali, važno je da se trudite održati ju zdravom, a frizeri smatraju da je na tom putu važno...

Savjeti i preporuke

Kada je riječ o ljepoti kose, tijela i kože, L'Erbolario nudi širok spektar proizvoda koji će vam pomoći da postignete besprijekoran izgled.

Savjeti i preporuke

Nova linija Molecular Bond Repair je predstavljena i u Hrvatskoj i od sada je dostupna u svim drogerijskim lancima.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version